Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedenktijd  14 dagen bedenktijd Levering  Vandaag besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting

Skibril

Bovenop de berg kun je te maken krijgen met verschillende weersomstandigheden zoals sneeuw, mist en zon. Om ervoor te zorgen dat je altijd goed zicht hebt, kun je een sneeuwbril dragen. Deze beschermt de ogen ook tegen de felle zonnestralen, die veel sterker zijn in de bergen dan op zeeniveau. Lees meer...

21 Artikel(en)

21 Artikel(en)

Waarom een sneeuwbril?

Het voordeel van een sneeuwbril, ook wel een goggle genoemd, tegenover een gewone zonnebril is dat de goggle geheel aansluit op het gezicht. Hierdoor kan er geen wind, sneeuw of zonlicht onder de glazen door komen. De goggle is dus niet alleen nuttig als zonnebril maar ook als beschermer van de ogen tegen de andere weersomstandigheden. Door de koude wind op de pistes kunnen de ogen bevriezen, met goede goggles kan dit niet.

Voordelen van een skibril

Door een sneeuwbril te dragen als het hard sneeuwt of mistig is, kun je toch goed zicht hebben op de piste. De lens zorgt ervoor dat contrasten worden vergroot, waardoor je beter kunt zien. Daarnaast is een skibril gemaakt van kunststof. Dit zal niet breken als je valt en kan daardoor niet schadelijk zijn voor de ogen op zulke momenten. De goggles zijn voorzien van ademende gaatjes waardoor deze niet zal beslaan.

De lens

Voor goggles zijn er verschillende soorten lenzen met verschillende beschermingsfactoren, in te delen in factor 1 tot en met 4. Al deze filteren 100% van het UV uit het licht. Een factor 1 lens is alleen voor zeer zwak licht, wanneer deze gebruikt wordt bij fel licht zullen de ogen alsnog vermoeid raken. Factor 4 is een zeer donkere lens, welke bijna al het licht filtert. Deze is dan ook alleen geschikt te dragen op zonnige dagen.

De verschillende kleuren lenzen

Ook de kleur van de lens heeft invloed op het zicht door de goggle. Bij een gele lens wordt weinig zonlicht gefilterd en deze is dus alleen geschikt voor donkere dagen. Een oranje of rode lens neemt ongeveer 20% tot 56% zonlicht op, deze kan gedragen worden op dagen met zwak zonlicht. Een roze of amberkleurige (oranje-geel) lens neemt 57 tot 81% van het zonlicht op, deze is geschikt voor op zonnige dagen. Ten slotte zijn er de donkere lenzen, deze filteren bijna al het zonlicht en zijn dus alleen geschikt voor fel tot extreem veel licht. Denk hierbij aan een wandeling door een gletsjer, die het zonlicht nog extra weerspiegelt.

Tip

De skibril moet goed afsluiten om wind, sneeuw, stof en zonlicht niet naar binnen te kunnen laten. Stel de bril zo af dat deze strak genoeg zit zodat deze niet afvalt bij bewegingen, maar niet zo strak dat deze de neus afknelt.

Toch nog vragen over de skibril? Stel ze gerust aan onze klantenservice.