Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedenktijd  14 dagen bedenktijd Levering  Vandaag besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting

Helmen

Van alle letsels die voorkomen bij ongelukken op de piste zijn 15% hoofdletsels. Letsel aan het hoofd is zeer gevaarlijk en om dit te kunnen voorkomen kun je een helm dragen. Naast het dragen van een skihelm als bescherming, is de helm tegenwoordig helemaal hip en in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Lees meer...

1-24 van 26

Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-24 van 26

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Draagplicht van de skihelm

In veel skigebieden is het dragen van een helm verplicht voor kinderen. Er kan een hoge boete op staan voor het negeren van deze draagplicht. Geef ook het goede voorbeeld aan de kinderen door zelf ook een helm te dragen. Zoek voordat je op wintersport gaat uit of het verplicht is om een helm te dragen.

Bescherming bij val

Een skihelm is gemaakt uit een soort piepschuim, wat het hoofd beschermt als je op je hoofd valt of er een tik tegen krijgt. De helm vangt de klap op en verdeeld de klap over een groter oppervlak waardoor de klap een stuk minder hard aankomt. Doe de helm goed op, maak de kinband vast en schud daarna je hoofd een paar keer heen en weer. De helm moet op zijn plek blijven zitten, anders is deze te groot.

Niet meer zoals vroeger

Mensen die geen skihelm willen dragen geven vaak als reden dat de helm oncomfortabel is en er niet mooi uitziet. Dit is verleden tijd. Naast dat de helm veiliger is geworden is de helm nu ook comfortabel. Daarnaast zijn helmen in veel verschillende kleuren verkrijgbaar en is dit een mooie aanvulling op je outfit. Een bezweet hoofd is er ook niet meer bij als je een helm draagt. De helmen van nu zijn voorzien van ventilatiegaten en technologieën om zweet af te voeren, waardoor je hoofd droog blijft. Wel is de helm warm genoeg om een muts te vervangen. Naast bescherming biedt de helm dus ook warmte en loop je er modieus bij!

Maar ik kan heel goed skiën/snowboarden

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook al heb je zelf goede controle over je ski’s of snowboard, je hebt ook met andere mensen te maken. Andere mensen kunnen onverwachte bewegingen maken of onderuit gaan waardoor ook jij ten val komt. Daarnaast wil het nog wel eens voorkomen dat iemand per ongeluk zijn ski of snowboard los laat op de piste. Deze komt dan met een hoge snelheid naar beneden en dit kan levensgevaarlijke situaties opleveren.

Tip

Het is belangrijk dat jouw helm de goede maat heeft. Als deze te strak zit biedt deze minder bescherming. Is de helm te groot, dan kan deze voor de ogen zakken en verschuiven waardoor bescherming ook niet is gegarandeerd.

Toch nog vragen over de skihelm? Stel ze gerust aan onze klantenservice.