Wat trek je aan op het veld?

Voetbalschoenen

Om optimaal te kunnen presteren op het voetbalveld is het belangrijk om de juiste voetbalschoenen te dragen. Maar hoe kies je de juiste voetbalschoenen? Er zijn een aantal verschillende factoren waar je rekening mee moet houden, denk bijvoorbeeld aan de ondergrond waarop je speelt, het materiaal van de voetbalschoen en de maat van jouw voet!

Naar de voebalschoenen

Voetbalshirts

De kans is groot dat je tijdens een voetbalwedstrijd gewoon je wedstrijdtenue draagt, maar tijdens de voetbaltraining is het natuurlijk wel verstandig om een goed voetbalshirt te dragen! Doordat een voetbalshirt over verschillende technische eigenschappen beschikt, stelt het jou in staat om zo comfortabel mogelijk over het veld te bewegen.

Naar de voetbalshirts

Voetbalshorts

Een voetbalshort mag niet ontbreken en is handig voor tijdens jouw wekelijkse trainingen! Een voetbalshort moet van sterk materiaal zijn en tegen een stootje kunnen zodat je er o.a. gemakkelijk slidings mee kunt maken De stof is ook belangrijk, de beste voetbalshorts zijn gemaakt van polyester dat licht in gewicht is en voldoende ventileert.

Naar de voetbalshorts

Trainingspakken

Voor de wedstrijd begin je met een warming-up en na de wedstrijd doe je een cooling-down. Om niet te koud te beginnen of te snel af te koelen, draag je een trainingspak. De meeste trainingspakken hebben ritsen bij de broekspijpen, waardoor je ze nóg makkelijker uit kan trekken zonder je schoenen uit te hoeven doen. En ze zijn natuurlijk ook lekker voor op de bank!

Naar de trainingspakken

Sokken

Tot jouw voetbaloutfit behoren ook voetbalsokken, wist je dat je zonder sokken niet eens mag voetballen? Voetbalsokken zorgen dat scheenbeschermers goed op hun plek blijven zitten en versteviging bieden door de verdikte stukken die op de sokken zitten. Ook zijn voetbalsokken ergonomisch gevormd waardoor er een speciale linker- en rechtersok is.

Naar de voetbalsokken

Wat trek je aan op het veld?

Grasveld voetbalschoenen

Als je voetbalschoenen zoekt voor normaal gras is het goed om FG voetbalschoenen te kiezen, deze schoenen worden ook het meest gedragen. Zoek je een combinatie van kunstgras én natuurgras? Dan kun je het beste kiezen voor MG voetbalschoenen.

Naar de voetbalschoenen voor grasveld

Kunstgras voetbalschoenen

Voetballers dragen snel de verkeerde voetbalschoenen waardoor ze snel blessures oplopen. De kunstgrasschoen is te herkennen als AG voetbalschoen. Ook zijn TF en FG voetbalschoenen, deze zijn ook geschikt voor het spelen op kunstgras en andere ondergronden.

Naar de voetbalschoenen voor kunstgras

Zaalvoetbalschoenen

Aangezien de ondergrond van de zaal glad en hard is, heb je hier andere voetbalschoenen voor nodig dan voor op (kunst)gras! De beste zaalvoetbalschoenen geven jou veel stabiliteit, en maximale grip waardoor de kans op blessures wordt verkleind.

Naar de zaalvoetbalschoenenen

Drassig veld voetbalschoenen

Op zoek naar voetbalschoenen met schroefnoppen? Velen denken dat deze verboden zijn, maar dit is niet waar. Er zijn veel omstandigheden waarbij voetbalschoenen met schroefnoppen juist voordelen hebben, zoals op een drassig voetbalveld.

Naar de voetbalschoenenen voor drassig veld