ALLES OVER
VOETBAL

De kracht van eenheid

Voetbal is een veel beoefende sport over de hele wereld. In Nederland alleen al zijn er ruim 1,2 miljoen voetballers en voetbalsters! Grote kans dat jij ook één van deze voetballers bent en op zoek bent naar het juiste advies. Welke voetbalschoenen zijn geschikt voor welk ondergrond, waar moet goede voetbalkleding aan voldoen én waarom kun je eigenlijk niet zonder slidingsbroekje? Wij vertellen je alles zodat jij met de juiste uitrusting het veld opstapt.

Wat trek je aan op het veld?

Voetbalschoenen

Om optimaal te kunnen presteren op het voetbalveld is het belangrijk om de juiste voetbalschoenen te dragen. Maar hoe kies je de juiste voetbalschoenen? Er zijn een aantal verschillende factoren waar je rekening mee moet houden, denk bijvoorbeeld aan de ondergrond waarop je speelt, het materiaal van de voetbalschoen en de maat van jouw voet!

Naar de voebalschoenen

Voetbalshirts

De kans is groot dat je tijdens een voetbalwedstrijd gewoon je wedstrijdtenue draagt, maar tijdens de voetbaltraining is het natuurlijk wel verstandig om een goed voetbalshirt te dragen! Doordat een voetbalshirt over verschillende technische eigenschappen beschikt, stelt het jou in staat om zo comfortabel mogelijk over het veld te bewegen.

Naar de voetbalshirts

Voetbalshorts

Een voetbalshort mag niet ontbreken en is handig voor tijdens jouw wekelijkse trainingen! Een voetbalshort moet van sterk materiaal zijn en tegen een stootje kunnen zodat je er o.a. gemakkelijk slidings mee kunt maken De stof is ook belangrijk, de beste voetbalshorts zijn gemaakt van polyester dat licht in gewicht is en voldoende ventileert.

Naar de voetbalshorts

Trainingspakken

Voor de wedstrijd begin je met een warming-up en na de wedstrijd doe je een cooling-down. Om niet te koud te beginnen of te snel af te koelen, draag je een trainingspak. De meeste trainingspakken hebben ritsen bij de broekspijpen, waardoor je ze nóg makkelijker uit kan trekken zonder je schoenen uit te hoeven doen. En ze zijn natuurlijk ook lekker voor op de bank!

Naar de trainingspakken

Sokken

Tot jouw voetbaloutfit behoren ook voetbalsokken, wist je dat je zonder sokken niet eens mag voetballen? Voetbalsokken zorgen dat scheenbeschermers goed op hun plek blijven zitten en versteviging bieden door de verdikte stukken die op de sokken zitten. Ook zijn voetbalsokken ergonomisch gevormd waardoor er een speciale linker- en rechtersok is.

Naar de voetbalsokken

Bekijk de voetbalmerken

Welke voetbalschoenen zijn het beste?

Grasveld voetbalschoenen

Als je voetbalschoenen zoekt voor normaal gras is het goed om FG voetbalschoenen te kiezen, deze schoenen worden ook het meest gedragen. Zoek je een combinatie van kunstgras én natuurgras? Dan kun je het beste kiezen voor MG voetbalschoenen.

Naar de voetbalschoenen voor grasveld

Kunstgras voetbalschoenen

Voetballers dragen snel de verkeerde voetbalschoenen waardoor ze snel blessures oplopen. De kunstgrasschoen is te herkennen als AG voetbalschoen. Ook zijn TF en FG voetbalschoenen, deze zijn ook geschikt voor het spelen op kunstgras en andere ondergronden.

Naar de voetbalschoenen voor kunstgras

Zaalvoetbalschoenen

Aangezien de ondergrond van de zaal glad en hard is, heb je hier andere voetbalschoenen voor nodig dan voor op (kunst)gras! De beste zaalvoetbalschoenen geven jou veel stabiliteit, en maximale grip waardoor de kans op blessures wordt verkleind.

Naar de zaalvoetbalschoenen

Drassig veld voetbalschoenen

Op zoek naar voetbalschoenen met schroefnoppen? Velen denken dat deze verboden zijn, maar dit is niet waar. Er zijn veel omstandigheden waarbij voetbalschoenen met schroefnoppen juist voordelen hebben, zoals op een drassig voetbalveld.

Naar de voetbalschoenen voor drassig veld

Vergeet deze niet:

Voetballen

Waar je misschien denkt dat iedere voetbal hetzelfde is, verschillen ze zeker van elkaar in gewicht, materiaal en omvang. Een straatvoetbal heeft weer andere kenmerken dan een voetbal voor op een (kunst)grasveld. Welke voetbal past het beste bij jou?

Naar de voetballen

Keepershandschoenen

Op zoek naar nieuwe voetbal keepershandschoenen, maar vind je het lastig welke je moet kiezen? De volgende factoren spelen een rol bij het kiezen van de juiste keepershandschoenen: prijs, maat, de ondergrond waarop gespeeld wordt en fingersave.

Naar de keepershandschoenen

Scheenbeschermers

Voetbal is sport waar je snel blessures mee oploopt. Doordat er lichamelijk contact komt het vaak voor dat je wordt geraakt door de tegenstander. Om de schenen te beschermen draag je scheenbeschermers. Dit is niet alleen veilig maar ook verplicht.

Naar de scheenbeschermers

Trainingsaccessoires

Ben je op zoek naar accessoires om je training compleet te maken? Met onze trainingsaccessoires kun je jouw team goed voorbereiden op de wedstrijden. Je vindt hier accessoires die je kunt gebruiken voor oefeningen om de conditie, techniek en coördinatie bij te spijkeren.

Naar de trainingsaccessoires

Navigeer snel naar:

Lees onze voetbalblogs

Cruyff Teamwear versus Nike Teamwear

De collecties van Cruyff en Nike hebben veel gelijkenissen zoals hun bekendheid en hoge kwaliteit, maar toch zijn ze beide op hun eigen manier uniek. Benieuwd naar wat beide merken zo bijzonder maakt en waarmee ze zich onderscheiden van de rest?

Lees meer

Wat heb je nodig als je kind op voetbal gaat?

Bij veel voetbalverenigingen kun je je kind al opgeven als hij/zij vier of vijf jaar is, ze kunnen dan vaak eerst meedoen met een aantal voetbaltrainingen en vervolgens zullen ze natuurlijk ook officiële wedstrijden gaan voetballen! Maar wat heb je allemaal nodig?

Lees meer

Welke voetbal moet ik kopen?

Een voetbal is er in verschillen soorten en maten; een veldvoetbal moet bijvoorbeeld voldoende stuitvermogen hebben, terwijl een straat- of zaalvoetbal weer andere kenmerken heeft. Verschillende voetbalsoorten vragen dus om verschillende voetballen, maar welke bal past nou bij welk spel?

Lees meer

De beste voetbalschoenen

De keuze is reuze, het ene model is nog maar net uitgebracht of de opvolger staat alweer klaar... Heb je er al eens over nagedacht waarom sommige modellen wel járen- of zelfs decennialang terugkomen in het assortiment? De beste voetbalschoenen hebben we op een rijtje gezet!

Lees meer

Ken jij de PANNA! Sterrenteam dagen al?

Als voetbalfanaat of ouder van een kind dat voetbalt ben je vast bekend met PANNA!, hét voetbaltijdschrift voor kinderen. Maar wist je dat je jezelf of jouw zoon/dochter ook kan opgeven voor de PANNA! Sterrenteam dagen? Lees snel verder hoe je dat doet!

Lees meer