Alles over hardlopen

Hardlopen is niet moeilijk, maar bij het uitzoeken van de juiste hardloopuitrusting kun je wel verdrinken in alle keuzes die je moet maken. Welke hardloopschoen zijn geschikt voor jouw voet, welke hardloopkleding trek je aan in welk seizoen én waarom zijn hardloopsokken een absolute musthave? Wij vertellen je alles zodat jij met de juiste uitrusting de beste prestaties neerzet. 

Hardloopkleding in de zomer

 • T-shirts korte mouwen

  Ben jij op zoek naar een comfortabel hardloopshirt voor in de zomer? Kies dan voor het shirt met korte mouwen. Als de temperatuur buiten 15°C graden of hoger is, is het geen probleem om in een hardloopshirt met korte mouwen hard te lopen.

  Naar de T-shirts met korte mouwen
 • Tanktops

  Als je in een tanktop gaat hardlopen kun je je lichaam langer koel en drooghouden, waardoor je dus meer comfort ervaart en langer door kunt blijven rennen. Een tanktop wordt aangeraden bij een temperatuur vanaf 15°C graden.

  Naar de tanktops
 • Wijde shorts

  Een wijde hardloopshort heeft vaak een strakke binnenbroek waarmee schuurplekken worden voorkomen. Ook moet de wijde short gemaakt zijn van materiaal dat ademt en vochtregulerende eigenschappen bezit.

  Naar de wijde shorts
 • Korte tights

  Liever hardlopen in een strakkere hardloopshort? Kies voor een korte tight! De korte tight biedt veel bewegingsvrijheid, voert vocht snel af en houdt je lichaam droog en fris. Doordat de tight strak om de benen zit blijven spieren warm.

  Naar de korte tights

Hardloopkleding in de winter

 • Thermoshirts

  Hardlopers kiezen vaak in de winter voor het drielagensysteem. De eerste laag van het drielagensysteem is het thermoshirt. Het thermoshirt draag je direct op je huid en voert transpiratievocht naar buiten af waardoor je droog en fris blijft.

  Naar de thermoshirts
 • T-shirts lange mouwen

  Is het buiten kouder dan 15°C graden? Draag dan een hardloopshirt met lange mouwen, ook wel longsleeve genoemd. Als het nog kouder buiten is kan een hardloopshirt met lange mouwen ook functioneren als tweede laag van het drielagensysteem.

  Naar de T-shirts met lange mouwen
 • Hardloopjacks

  Een hardloopjack wordt gezien als de derde laag in het drielagensysteem. Bij het dragen van een hardloopjack moet jouw (tweede) onderlaag ook goed zijn. De meeste hardloopjacks zijn gemaakt van polyester en zijn winddicht en waterafstotend.

  Naar de hardloopjacks
 • Lange tights

  Bij temperaturen lager dan 15°C graden raden wij een lange tight aan. Een lange tight zit strak om de benen waardoor je spieren warm blijven en wind nauwelijks wordt doorgelaten. Ook voorkomt het wrijving met je huid en voert het transpiratievocht snel af.

  Naar de lange tights

Advies over hardlopen

 • Is hardlopen goed voor je?

  Tijdens het hardlopen maak je endorfine aan, een gelukshormoon dat lang na het hardlopen nog voor een brede glimlach op je gezicht zorgt. Daarnaast is hardlopen ook nog eens hartstikke gezond. Je wordt er superfit van, je valt af en je conditie gaat met sprongen vooruit!

  Lees meer
 • Wat zijn de beste trailschoenen?

  Trailrunnen doe je op onverharde ondergronden vaak middenin de natuur. Je hebt daardoor ook andere schoenen nodig dan de hardloopschoenen die je draagt op verharde ondergronden. Wij helpen je met het vinden van de beste trailschoenen!

  Lees meer
 • Hoe belangrijk zijn hardloopsokken?

  Fijne hardloopschoenen staan natuurlijk op nummer 1, maar goede hardloopsokken staan zéker op nummer 2! Vooral beginnende hardlopers vergeten dit nog wel eens en hebben daardoor sneller last van blaren en open hielen.

  Lees meer
 • Hardlopen in de winter? Zo doe je dat!

  De één vindt het heerlijk en de ander heeft misschien een extra duwtje in de rug nodig om ook in de koude wintermaanden naar buiten te gaan. Met de juiste hardloopkleding hoef je het niet koud te hebben, maar waar bestaat deze kleding uit?

  Lees meer

Wat zeggen de experts?

 • De beste hardloopschoenen van Asics

  Door Stéfani Warning - fanatiek hardloopster

  Hardlopen is een ideale manier om je hoofd leeg te maken, fit te blijven en jezelf uit te dagen. Het liefst springt Stéfani (fanatiek hardloopster) ’s ochtends vroeg haar bed uit voor een rondje hardlopen, maar hardlopen kun je altijd en overal. Stéfani testte verschillende Asics hardloopschoenen, benieuwd naar haar bevindingen?

  Lees meer
 • De beste hardloopschoenen van Saucony

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed urna ante, viverra et commodo eget, interdum id metus. Aenean luctus leo id scelerisque venenatis. Mauris nec mollis mi. Aliquam eget sodales turpis. Donec interdum, quam dignissim condimentum condimentum, turpis neque fermentum nisl, nec malesuada odio tortor eu elit.

  Lees meer
 • De beste hardloopschoenen van Mizuno

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed urna ante, viverra et commodo eget, interdum id metus. Aenean luctus leo id scelerisque venenatis. Mauris nec mollis mi. Aliquam eget sodales turpis. Donec interdum, quam dignissim condimentum condimentum, turpis neque fermentum nisl, nec malesuada odio tortor eu elit.

  Lees meer

BACK TO SCHOOL

Ignore the squirrels, you'll never catch them anyway. Lick butt flex claws on the human's belly and purr like a lawnmower. Avoid the new toy and just play with the box it came in furball roll roll roll. Rub face on owner.