WAT IS 'ATHLEISURE'?

Athleisure is dé kledingstijl van dit moment! Het woord is afgeleid van de woorden athletic (athletisch, sportief) en leisure (vrije tijd), je kunt de betekenis natuurlijk wel raden: sportief gekleed in je vrije tijd.

Athleisure is een combinatie van fashion en comfort, het komt er eigenlijk op neer dat je sportkleding ook gewoon casual kunt dragen. Het begon met sneakers onder een jurkje, maar inmiddels kun je steeds meer sporty mode-items combineren met je casual kleding! Er zitten natuurlijk wel regels aan vast, maar wat zijn nu eigenlijk de do’s en don’ts in deze trend?

OVERSIZED IS HET TOVERWOORD

DO!

Een mooie oversized hoodie kun je goed combineren met een rok! Draag de hoodie over de rok of kies ervoor om de hoodie in je rok te dragen met een leuk riempje, zo blijft je mooie taille ook goed zichtbaar.

DO!

Grooooote sweaters met grooooote logo’s!

DON’T!

Oversized is het toverwoord, maar doseren is het kernwoord! Het is natuurlijk niet de bedoeling dat alle items oversized zijn. Combineer bijvoorbeeld een oversized track pants met een strakker shirtje.

GEWOON OPVALLEND OF OPVALLEND GEWOON?

DO!

Kies één neutrale kleur uit en kleed je helemaal in deze kleur, dit klinkt misschien heel casual, maar dat is het absoluut niet! Wil je het geheel nog nét iets hipper maken? Kies dan een felgekleurde accessoire uit bij deze outfit.

DO!

Combineer felle kleuren met elkaar, draag bijvoorbeeld een combinatie van blauw, turquoise en geel. Het spreekt natuurlijk voor zich dat een opvallend logo niet mag ontbreken!

DON’T!

Draag niet alle kleuren van de regenboog door elkaar! De trend is athleisure, niet extravagant.

SPORTY CHIQUE

DO!
Wat is er nu fijner dan de hele dag je favo trainingsbroek te dragen? Je favo trainingsbroek dragen met daaronder je favo pumps! Met een mooie handtas maak je je outfit helemaal af!

DO!
Combineer verschillende stoffen met elkaar, het moet er natuurlijk vooral niet op lijken dat je in je pyjama loopt. Kies bijvoorbeeld voor een fijne joggers met een leuk leren jasje.

DON’T!
Heb je een sollicitatiegesprek? Laat je oversized hoodie dan even in de kast liggen en kies voor een zakelijke outfit. Athleisure wordt tijdens sollicitatiegesprekken meestal niet erg op prijs gesteld.

SPORTY CASUAL

DO!

Een joggers zit natuurlijk erg lekker, maar dat betekent natuurlijk niet dat je die fijne spijkerbroek altijd in de kast laat liggen! Sterker nog, deze kun je prima combineren met een mooie hoodie.

DO!

Accessoires zijn altijd een goed idee! En het mooie van accessoires is dat ze vaak ook heel handig zijn! In een leuk heuptasje kun je bijvoorbeeld gemakkelijk je telefoon kwijt en een hippe cap beschermt je tegen de zon!

DON’T!

Athleisure gaat over mode-items met een sporty uiterlijk, niet over echte sportkleding! Athleisure betekent dus niet dat je in je voetbaltenue of fitnessoutfit de straat op gaat!

LAST BUT NOT LEAST...

DO!

Jouw killerbody, waar je het hele jaar voor in de sportschool zit, wil je natuurlijk niet verstoppen in allerlei oversized items! Kies bijvoorbeeld voor een joggers met een smalle pijp of combineer je oversized track pants met een aansluitende top.

DO!

Een Rally-streep op de broek past helemaal binnen de athleisure trend! En daarnaast laten verticale strepen je er slanker uit zien, een win-win situatie dus!

DON’T!

Hoewel je ondergoed verstopt zit onder je kleding, kun je hiermee toch de plank misslaan! In een string of boxershort zullen je billen het mooiste uitkomen in die fijne track pants. Hoe fijn je een normale onderbroek ook vindt zitten, het zichtbare randje op je billen staat niet erg fraai.