Hoe duurzaam is Bamboo Basics?

Ondergoed, T-shirts en sokken gemaakt van een bamboe-kwaliteit, het klinkt misschien wat gek maar het zit heerlijk! Bamboo Basics laat jou kennismaken met het ultieme draagcomfort van bamboe waarbij je ook nog eens bijdraagt aan een groenere wereld. Maar hoe duurzaam is Bamboo Basics nu eigenlijk? Het zal je verbazen!

Samen bereik je meer!Samen bereik je meer!

Samen bereik je meer!

Je hoort het steeds vaker om je heen, neem je verantwoordelijkheid en probeer het verschil te maken in het verminderen van milieuvervuiling. Door te kiezen voor Bamboo Basics help je mee aan een betere wereld. Alle artikelen bestaan voornamelijk uit bamboe, een grondstof die in vergelijking met katoen tot wel 70% minder belastend is voor het milieu omdat het voldoende heeft aan alleen regenwater.

Samen bereik je meer!Samen bereik je meer!

Back to basics

Bamboo Basics staat voor de volle 100% achter recyclen en upcyclen, als ondergoedmerk is het alleen een beetje lastig en niet zo heel hygiënisch. Daarom focust Bamboo Basics op ‘slow fashion’ en gaan ze niet per se mee met de laatste trends, maar zijn alle items tijdloos en van hoge kwaliteit. Zo zorgt het merk ervoor dat jij als klant lang met de items kunt doen en er niet op uitgekeken raakt.

Zeg nee tegen gif!Zeg nee tegen gif!

Zeg nee tegen gif!

Naast het gebruik van milieuvriendelijke grondstoffen is het ook essentieel om te kijken of de stoffen geen bestrijdingsmiddelen nodig hebben om het verspreiden van ziekten en plagen te voorkomen. Bij bamboe is dit niet nodig, waardoor de grondstof puur natuur is. Ook hiermee heeft Bamboo Basics een certificaat behaald, het OEKO-TEX STANDARD 100-label. Als jouw kleding voorzien is van dit label, kun je ervan uitgaan dat elk onderdeel van de kleding is getest op schadelijke stoffen.

Meer dan alleen bamboeMeer dan alleen bamboe

Meer dan alleen bamboe

Naast bamboe maakt Bamboo Basics ook gebruik van bio-katoen, beide ook milieuvriendelijk. Bio-katoen wordt gebruikt om de artikelen sterker te maken en een langere levensduur te geven, zodat je langer kan doen met een artikel! Het verschil tussen katoen en bio-katoen is dat het biologisch wordt bemest waardoor het beter is voor het milieu.

Wist je dat bamboe dertig keer sneller groeit in vergelijking met katoen?

Biologisch afbreekbaarBiologisch afbreekbaar

Biologisch afbreekbaar

De bamboevezel is biologisch afbreekbaar, hierdoor kan de kleding na intensief gebruik uiteindelijk worden opgenomen door de natuur zonder dat het sporen achterlaat. Op dit moment is Bamboo Basics bezig met de productie van de eerste artikelen die 100% biologisch afbreekbaar zijn. Een mooie ontwikkeling als je het ons vraagt!

Maak je overigens geen zorgen dat het bamboe dat gebruikt wordt hetzelfde bamboe is als dat de panda's eten. De panda's eten een andere soort bamboe.