Beginnen met fitness? Maak deze fouten niet!

Ben je van plan om te gaan beginnen met fitness? Zorg dat je goed voorbereid bent. Veel mensen voor jou hebben al verschillende beginnersfouten gemaakt, deze hebben wij voor jou opgesomd zodat jij ze hopelijk niet maakt. Beginnen met fitness doe je zo!

Laat je sneakers thuisLaat je sneakers thuis

Laat je sneakers thuis

Een beginnersfout die je veel ziet is dat mensen op hun sneakers in de sportschool staan, buiten het feit dat dit niet hygiënisch is, is het ook nog eens niet verstandig. Draag speciale fitnessschoenen die stevig en comfortabel zijn en ook voldoende demping hebben zodat je gemakkelijk alle oefeningen kunt uitvoeren. Doe je aan crossfit? Zelfs daar zijn speciale crossfit schoenen die extra grip hebben!

Test je sportlegging van tevorenTest je sportlegging van tevoren

Test je sportlegging van tevoren

Dit klinkt misschien gek, maar voor de vrouwen die squats gaan doen is dit zeker aan te raden. Tegenwoordig zie je steeds meer squatproof leggings voorbijkomen, toch is het goed om altijd te checken of dit daadwerkelijk zo is. Dit test je door een squat te maken voor de spiegel, schijnt de broek niet door? Dan heb je een squatproof legging en kun je gaan beginnen aan je squats!

Sportsokken zijn een mustSportsokken zijn een must

Sportsokken zijn een must

Sportsokken horen bij je outfit en moet je daarom ook zeker niet over het hoofd zien. Wanneer je geen sportsokken draagt is de kans groot dat je voeten sneller gaan transpireren omdat de sokken niet van het juiste materiaal gemaakt zijn. Sportsokken zijn van ander materiaal gemaakt en hebben vaak ook verstevigde zones waardoor je minder snel blaren krijgt.

Voor de vrouwen: vergeet je sportbh niet!Voor de vrouwen: vergeet je sportbh niet!

Voor de vrouwen: vergeet je sportbh niet!

Mannen, jullie kunnen doorlezen maar de vrouwen moeten dit niet overslaan. Het dragen van een sportbh is namelijk écht belangrijk, het voorkomt scheurtjes in je borstweefsel en pijnlijke borsten. Het laatste wat je wilt is dat je borsten worden beschadigd tijdens het fitnessen. Daarnaast geeft een sportbh meer ondersteuning en het materiaal is ademend waardoor je lichaam droog blijft. Laat die bralette of bh maar thuis en investeer in een goede sport bh!

Draag verschillende lagenDraag verschillende lagen

Draag verschillende lagen

Aangezien je je lichaam goed warm wilt houden, is het aan te raden om vooral gedurende de wintermaanden tijdens de warming-up een trainingsjack en lange sportbroek over je fitnessoutfit heen te dragen. Eenmaal opgewarmd kun je deze laag uittrekken en verder gaan met je workout. Helemaal klaar met sporten? Ondanks dat je het waarschijnlijk al warm genoeg hebt, is het verstandig om je trainingsjack en lange sportbroek aan te trekken als je richting huis gaat. Zo blijven je spieren warm, wat de kans op blessures verkleint.

En vergeet de veelgemaakte fout niet: doe altijd een goede warming-up en cooling down, dit om blessureleed te voorkomen. Anders is het meteen je eerste én laatste keer in de sportschool!

Lees meer fitness tips, trends & adviezen

Bekijk de fitnesscollectie
Wat heb je nodig om thuis te sporten?
Fitness
Hardlopen

Wat heb je nodig om thuis te sporten?

Dat alle sportverenigingen hun activiteiten hebben moeten staken en alle sportscholen gesloten zijn, betekent natuurlijk niet dat je helemaal niet kunt sporten… Heb jij al eens aan thuisfitness gedacht?

arrow-right Lees meer
Waarom fitness?
Fitness

Waarom fitness?

Aan het eind van elk jaar neem je je het weer voor: volgend jaar ga ik (meer) fitnessen. Dat lijkt altijd een strak plan met de kerstkalkoen achter de kiezen, de champagne in de hand en de poedersuiker nog op je gezicht. Enthousiast sluit je weer een jaarabonnement af... dit jaar gaat het je écht lukken!

arrow-right Lees meer
Waarom skaten?
Skaten
Fitness

Waarom skaten?

Ben jij 's winters dol op schaatsen? Dan is fitness skaten echt iets voor jou! Fitness skaten is namelijk de ideale manier om je spieren fit en je conditie op peil te houden.

arrow-right Lees meer