“Leren en impact maken, dat is waar het volgens ons om draait”

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT

Vacature delen:

  • BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT
  • ZAKELIJKE VERKOOP
  • FULLTIME (MIN. 32 UUR)

Je ziet ze op sportieve evenementen regelmatig voorbij komen: bedrijven en teams met een eigen bedrukt shirt. Of studentenverenigingen op de piste met allemaal dezelfde trui. Grote kans dat Plutosport de bedrukking gedaan heeft. De zakelijke markt biedt nog veel mogelijkheden voor groei. Aan de Business Development Manager Zakelijke Markt de opdracht om deze tak succesvol verder uit te bouwen.

DE BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT

Bedrijven, (sport)clubs, scholen, studentenverenigingen en allerhande grotere organisaties: alle partijen die in grote aantallen producten bestellen, vallen voor Plutosport onder de ‘Zakelijke Markt’.  Bestellingen van deze markt zijn niet alleen groot in volume, maar worden regelmatig ook bedrukt met bijvoorbeeld een bedrijfsnaam, logo of custom-made tekst. Scholen die kinderen bedrukte shirts aantrekken op een schoolreisje; studentenverenigingen die een speciale hoodie laten maken voor hun lustrumreis. Doordat we een in-house bedrukkingsafdeling hebben, kunnen we klanten hierin van A tot Z bedienen – snel, op maat en met A-merken. Met deze ijzersterke propositie willen we onze positie op de markt de komende jaren flink uitbouwen.


De afgelopen jaren zetten we al stevig voet aan de grond in deze kansrijke markt. Maar er zijn nog legio kansen te verzilveren. Als Business Development Manager is je doel glashelder: onze naam en service nóg steviger in de zakelijke markt positioneren en vanuit daar leads genereren. Tot dusver kwamen veel van de aanvragen binnen via Google en onze eigen website. Hoe bekender we worden, hoe meer zakelijke klanten ons weten te vinden. Elke (toekomstige) klant die ons benadert, weet je maximaal te converteren.

Klanten die ons nog niet weten te vinden, benader je proactief. Dat begint met het identificeren en helder in kaart brengen van potentiële doelgroepen en prospects. Daar denk je buiten de gebaande paden. Bellen en mailen liggen voor de hand, maar je denkt ook creatief en innovatief na over andere manieren om new business te genereren.

Het genereren en succesvol converteren van leads is natuurlijk niet mogelijk zonder een gebruiksvriendelijk en efficiënt aanvraag- en leveringsproces. Ook dat valt onder je verantwoordelijkheid. Samen met collega’s van marketing en operations richt je de systemen en processen zo in dat niets optimale NPS en maximale conversie in de weg staat.

Als P&L-verantwoordelijke voor de zakelijke markt draai jij aan de knoppen op het gebied van marge en pricing. Niet alleen op strategisch niveau, maar ook de implementatie ervan ligt in jouw handen. Uiteraard word je ondersteund door finance, operations en marketing, maar uiteindelijk ben jij in de lead.

DE IDEALE KANDIDAAT

Dat je een commerciële go-getter bent, staat vast. Maar daarmee red je het niet alleen: je bent ook een plezierige relatiebouwer met een hoge gunfactor. Je werkt gestructureerd en houdt altijd overzicht voor het bredere plaatje. Je bent vindingrijk: als je iemand linksom niet te pakken krijgt, sla je zonder twijfel rechtsaf om alsnog je doel te bereiken. Affiniteit met de sportmarkt en lifestyleproducten – idealiter zelfs eerdere saleservaring in dit domein – kan tot slot ook niet aan ons wensenlijstje ontbreken.

IN HET KORT

Functienaam: Business Development Manager Zakelijke Markt

Opleiding: HBO+

Ervaring: Minimaal 5 jaar

Belangrijke aandachtspunten: P&L-verantwoordelijkheid, B2B, lead generation

Bonus: Ja

WERKEN IN TEAM PLUTO

Marktconform salaris in lijn met je ervaring

30 Vakantiedagen

Pensioenbijdrage

Laptop & mobiele telefoon

Reiskostenvergoeding

20% Shopkorting

Geïnteresseerd?

MAIL JE MOTIVATIE NAAR WERKENBIJ@PLUTOSPORT.COM

VOEG JE CV TOE

STUUR JE MAIL NAAR ONS DOOR

NADAT WIJ DE MAIL BINNEN HEBBEN ONTVANG JE EEN BEVESTIGINGSMAIL