Waarom Castelli fietskleding zo goed is?

Het Italiaanse merk Castelli staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit en fraaie design! Zowel de wielershirts als de wielerbroeken als de accessoires zien er prachtig uit en zijn voorzien van handige details. En zeg nou zelf, in een stijlvolle wieleroutfit wordt je ritje nét een beetje leuker toch?

Wat is de beste fietszeem van Castelli?

Eén van de belangrijkste, of misschien wel het belangrijkste, onderdeel van de wieleroutfit is toch wel de fietsbroek! Castelli staat bekend om zijn goede fietsbroeken met zeer kwalitatieve zemen, maar wat is nou precies de beste fietszeem die Castelli in de collectie heeft?

Castelli Progetto X2

Eén van de betere zemen die Castelli in hun assortiment heeft is de Progetto X2-zeem. Deze zeem is gemaakt van een antibacteriële en ademende 4-way stretchstof, waardoor de zeem flexibel is en veel bewegingsvrijheid biedt. Daarnaast zorgt de anatomische vorm ervoor dat de zeem perfect aansluit op het zitvlak. De zeem bestaat uit twee verschillende delen: de onderste laag zorgt voor zitcomfort en het bovenste gedeelte is gemaakt van zacht en duurzaam materiaal om irritatie aan de huid te voorkomen. In de Progetto X2-zeem bevinden zich op verschillende plekken een aantal gelkussentjes van verschillende diktes, waardoor de fietsbroek ook tijdens langere ritten optimaal comfort biedt. Ook tijdens hogere temperaturen kun je met een gerust hart voor een fietsbroek met de Progetto X2-zeem kiezen, door de ademende eigenschappen is er namelijk voldoende circulatie van frisse lucht! Kortom: met de Progetto X2-zeem ben je verzekerd van hoog draagcomfort, ook tijdens langere fietstochten!

Castelli Kiss Air

De Kiss Air-zeem heeft een hoge kwaliteit en is gericht op dagelijks gebruik. Ook de Kiss Air-zeem biedt veel comfort en ondersteuning, is anatomisch gevormd m.b.v. gelkussentjes, en bestaat uit antibacterieel materiaal om de hygiëne te waarborgen. Toch is er één groot verschil met de Progetto X2-zeem: de materialen die gebruikt worden. De Kiss Air-zeem is namelijk gemaakt van microfiber, wat ervoor zorgt dat schuren en schuiven voorkomen wordt. Een ander verschil tussen de Kiss Air en de Progetto X2 is de prijs, de Kiss Air is namelijk een stuk goedkoper. Dit prijsverschil voel je natuurlijk wel een beetje in de kwaliteit en het comfort van de zeem. We kunnen dan ook stellen dat de Progetto X2-zeem meer gericht is op de professionele wielrenner en de Kiss Air-zeem vooral heel geschikt is voor de recreatieve wielrenner.

Is de Castelli Perfetto waterproof?

Castelli onderscheidt zich door hun jarenlange ervaring én innovatieve ontwikkelingen, waardoor ziji nu prachtige wielerkleding maken die geschikt is voor alle weersomstandigheden! De Castelli Perfetto is dan ook inmiddels een echt begrip in de wielersport! De Perfetto is gemaakt van Gore-Tex, waardoor de hele Perfetto-collectie volledig wind- en waterdicht én toch ademend is. Iedere wielrenner die eenmaal kennisgemaakt heeft met de Perfetto, zal niet zo snel iets anders meer willen! Wanneer je het toch een beetje warm krijgt tijdens het wielrennen, kun je de ritsen aan beide kanten van de romp een beetje openzetten. Achter de ritsen bevindt zich geperforeerd materiaal, waardoor je maximaal kunt genieten van ideale ventilatie. Daarnaast is ook over de details van de Perfetto goed nagedacht, zo zijn de shirts en jacks voorzien van reflecterende en getapete naden. Een leuk weetje over de Perfetto is dat deze eerst Gabba heette, maar als gevraagd werd om de Gabba in één woord te omschrijven, zei iedereen steevast: “Perfetto!”.

Hoe valt Castelli fietskleding?

Om optimaal te presteren op de racefiets, is het natuurlijk belangrijk dat je fietskleding goed zit! Bij wielerkleding is het eigenlijk altijd de bedoeling dat de kleding goed aansluit op het lichaam, waardoor alle functies van de kleding goed tot hun recht komen. Castelli is een echt Italiaans merk en dat zie je natuurlijk terug in het stijlvolle design, maar ook in de strakke pasvorm van het merk. Twijfel je over welke maat je nodig hebt? Neem dan eens een kijkje in de maattabel van het desbetreffende product, zo kun je precies bepalen welke maat jij nodig hebt!

Of Castelli een goed merk is? Zeker weten! Castelli produceert kwalitatieve en comfortabele wielerkleding voor alle weersomstandigheden, hun zemen zijn van bijzonder hoge kwaliteit en ze hebben wielerkleding voor ieder budget in hun assortiment! Daarnaast hebben alle producten van Castelli een prachtige uitstraling, maar let op... Voor de wielerkleding van Castelli worden Italiaanse maten gehanteerd, het kan dus een beetje kleiner uitvallen!