Cruijff 75 jaar!

Dé iconische nummer 14, Johan Cruijff zou 75 jaar zijn geworden. Ondanks we niet meer van Johan zijn aanwezigheid kunnen genieten, inspireert hij nog dagelijks mensen met zijn invloedrijke levenslessen. Cruijff 75 jaar: een moment om bij stil te staan!

1979

Het merk Cruyff

Het merk Cruyff is vele jaren voor zijn overlijden door de legende zelf in Barcelona opgericht. Het merk staat voor hoge kwaliteit, functionele ontwerpen, comfort en elegantie en is tot de dag van vandaag razend populair. Heb jij al een paar mooie Cruyff kicks of trainingspak in de kast?

1997

Cruyff Foundation > Cruyff Court

Als echte sportman vond Cruijff het belangrijk dat sport en kinderen, mét of zonder beperking, met elkaar verbonden zouden worden: de stichting Cruyff Foundation was geboren! Om dit doel te bereiken werden er Cruyff Courts, kleine voetbalvelden middenin woonwijken, gebouwd. Inmiddels zijn er in 21 landen Cruyff Courts te vinden.

Wist je dat ieder Cruyff Court 14 omgangsregels heeft, waarbij respect, samenspel en creativiteit hoog in het vaandel staan?

1999

Cruyff Institute

Inmiddels heb je vást door dat Cruijff graag zijn steentje bijdroeg aan de maatschappij! Samen met de Hogeschool van Amsterdam heeft hij opleidingen ontwikkeld waarbij topsporters de mogelijkheid krijgen om sport te combineren met hun studie. Inmiddels zijn er buiten Nederland ook enkele colleges geopend waaronder in Barcelona, Mexico en Peru.

2017

Johan Cruijff Arena

Exact op de dag dat Johan Cruijff 70 jaar had geworden, kwam de Amsterdam Arena met een prachtige boodschap: het stadion zou worden vernoemd naar de legendarische nummer 14. Dat de beste voetballer van Amsterdam én Nederland een waardig eerbetoon verdient staat buiten kijf! Op 25 april 2018 werd het nieuwe logo van het stadion uiteindelijk gepresenteerd.

2017

Cruyff Run

Misschien heb je er zelf weleens aan meegedaan? Ajax en de Cruyff foundation organiseerde de eerste Cruyff Run op 25 april, de geboortedag van Johan Cruijff. Toeval is logisch, om maar een citaat te quoten, en dus is de afstand van de run 14 kilometer. Plezier maken staat voorop en de route brengt je daarom ook langs verschillende plekken die verbonden zijn met Cruijff.

2020

Johan Cruijff eerbetoon rondom de Arena

Ondanks het Corona jaar, werd er niet stilgezeten om Cruijff nog meer te laten terugkomen in het straatbeeld. Rondom het Arena-gebied werd de boulevard vernoemd naar Johan Cruijff en een paar maanden later kwam er ook een standbeeld te staan bij de hoofdingang van de Johan Cruijff Arena.

2022

Cruyff Teamwear

En natuurlijk mag Plutosport ook niet ontbreken in het rijtje! Naast de Cruyff lifestyle collectie is er namelijk sinds begin 2022 ook een exclusieve Cruyff Teamwear lijn. In de collectie vind je alles wat je nodig hebt voor vóor, tijdens en na het sporten én je vindt de collectie enkel in onze shop!