Cruyff Teamwear versus Nike Teamwear

De collecties van Cruyff en Nike ken je wellicht wel: beide merken hebben een brede teamwear collectie bestaande uit trainingspakken, tassen, shirts, shorts en broeken. Naast dat beide merken veel gelijkenissen hebben zoals hun bekendheid en hoge kwaliteit, zijn ze beide op hun eigen manier ook uniek. Benieuwd naar wat beide merken zo bijzonder maakt en waarmee ze zich onderscheiden van de rest? 

Cruyff TeamwearCruyff Teamwear

Hoe is Cruyff ontstaan?

Als je denkt aan het merk Cruyff denk je waarschijnlijk meteen aan de legendarische nummer 14 Johan Cruijff! Zoals we Cruijff kennen vond hij het soms lastig te wennen aan bepaalde dingen, zo ook als hem werd verteld wat hij moest dragen in zijn loopbaan als profvoetballer. Dit deed hem besluiten om in 1979 een eigen sportmerk op te zetten vanuit Barcelona. Zoals we Johan Cruijff kennen zag hij er altijd buiten het veld uit om door een ringetje te halen, dit zie je dan ook terug in de Cruyff collectie. Waar het merk zich in eerste instantie richtte op voetbal, werd het ook steeds populairder onder andere sporten zoals tennis, hockey en lifestylekleding. Sinds begin 2022 is Cruyff Teamwear exclusief verkrijgbaar bij Plutosport. Met de Cruyff Teamwear collectie straal je zelfvertrouwen en klasse uit. De Teamwear collectie is ontwikkeld voor iedere sporter, jong of oud, beginnend of gevorderd. Het is niet voor niets dat het merk Cruyff al jaren razend populair is op de Nederlandse markt en een ode is aan dé legendarische nummer 14. 

Hoe is Nike ontstaan?

Doordat Philip Knight zich irriteerde aan het feit dat de Amerikaanse sportschoenen van zulke slechte kwaliteit waren, besloot hij dat daar een oplossing voor moest komen! In 1964 bezocht hij een Japanse schoenenfabriek waar hij zo onder de indruk van was en meteen besloot om schoenen mee te nemen om te verkopen. Een leuk detail, zijn eerste paar sportschoenen heeft hij verkocht vanuit zijn eigen kofferbak! Tot 1971 was de bedrijfsnaam Blue Ribbon Sports, door het overweldigende succes is besloten om de naam te veranderen in Nike, de Griekse godin van de overwinning. Inmiddels is het merk Nike uitgegroeid tot één van de grootste sportmerken ter wereld en zijn vooral de Nike Park sportshirts niet weg te denken in de sportwereld. De collecties van Nike zijn erg uiteenlopend, zo kun je voor veel verschillende sporten geschikte kleding vinden en als je fan bent van bepaalde Nike sneakers kun je deze ook prima in je vrije tijd dragen. 

Nike TeamwearNike Teamwear

Waar komt Cruyff vandaan?

We weten dat Cruijff zelf een Nederlander was, maar de oorsprong van het merk ligt in Spanje omdat hij daar op dat moment speelde als profvoetballer. Het internationale en iconische merk Cruyff heeft als doel om de wereld te veroveren met een vleugje Cruijff. De combinatie van traditioneel vakmanschap en technische materialen maken de collecties tot een succes! Wist je bijvoorbeeld dat er inmiddels al drie Cruyff brandstores te vinden zijn in Manchester, Barcelona en Amsterdam? Het logo van het merk Cruyff heeft een luxe en stijlvolle uitstraling waardoor het vergelijkbaar is met andere modieuze merken.  

Waar komt Nike vandaan?

Ondanks dat de productie destijds in Azië werd gedaan is het merk opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor van Nike bevindt zich in Beaverton, Oregon en is van ongekende grootte. Wereldwijd heeft Nike bijna 1000 brandstores waaronder in Los Angeles, Kaapstad, Parijs en Tokio. Iedereen is ook wel bekend met het 'Swoosh’ logo, je hoeft alleen de Swoosh te zien en je weet dat het Nike is. Wist je dat de student die het Nike logo ontwierp slechts 35 dollar kreeg en dat Philip Knight niet eens heel erg enthousiast was over het logo?  

Cruyff TeamwearCruyff Teamwear

Hoe herken je de Cruyff Teamwear collectie? 

Het gehele productieproces van het concept, de styling en de productie is in handen van Plutosport en is ook alleen bij ons exclusief verkrijgbaar. Cruyff Teamwear is ontwikkeld voor iedereen, welke leeftijd of sportniveau je ook hebt. Naast individuele sporten spreekt Cruyff Teamwear juist ook de teamsporten aan, samen in één dezelfde outfit met plezier sporten waarbij iedereen in het team even belangrijk is. Dit past heel goed bij hoe Johan Cruijff in het leven stond, iedereen verdient een gelijk kans ongeacht je niveau, geslacht of afkomst. De Cruyff Teamwear collectie is uniek door de opvallende kleurencombinaties, door de keuze van deze kleuren kun je de artikelen ook voor en na het sporten goed doordragen. Wil je na verloop van tijd een artikel nabestellen? Geen probleem! Eén van de grote voordelen aan de collectie is de continuïteit; de modellen, pasvormen en voorraden zijn altijd goed! Daarnaast zijn alle artikelen uit de Cruyff Teamwear collectie gemaakt van hoogwaardige Cruyff Turn Tech Technology, dit zachte materiaal schuurt niet langs je lichaam, ademt optimaal en biedt maximaal comfort. Kortom alles wat je nodig hebt tijdens het sporten!  
 
Wist je dat het bij ons ook mogelijk is om jouw Cruyff Teamwear te laten bedrukken? Zo valt jouw team nóg meer op tijdens het sporten!  

Nike TeamwearNike Teamwear

Hoe herken je de Nike Teamwear collectie?

Wie aan Nike denkt, denkt waarschijnlijk aan de slogan Just Do It! en aan het bekende Swoosh logo. De Nike Teamwear collectie heeft meer uiteenlopende collecties qua kleuren en modellen als je het vergelijkt met de Cruyff Teamwear. Ieder seizoen past Nike het assortiment aan, dit kan een kleine correctie in het materiaal zijn of bepaalde kleuren die uit de collectie gaan. Als je iemand bent die graag ieder jaar met een ander shirt op het trainingsveld verschijnt, past Nike Teamwear goed bij jou! De Dri-FIT technlogie is je wellicht al bekend, het houdt je lichaam droog en comfortabel tijdens het trainen.  

Cruyff Teamwear versus Nike Teamwear

Beide merken hebben een hoge naamsbekendheid, maar bij Cruyff is dit uitsluitend te danken aan de voetballegende Johan Cruijff. Cruyff Teamwear staat voor stijl, kwaliteit en continuïteit. Nike Teamwear is kwalitatief ook goed, maar Nike hecht minder waarde aan permanente beschikbaarheid en kleurechtheid. De modellen worden regelmatig aangepast, gaan uit de collectie en zijn dan niet meer leverbaar. Ben jij #TeamCruyff of #TeamNike?