Header USP's
Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Retourneren  Gratis retourneren Bedrukkingsservice  Bedrukkingsservice Eerlijk & duurzaam  Eerlijk & duurzaam Tips&Trends  Tips&Trends

Snorkelen dames

Tijdens het snorkelen kun je genieten van de prachtige onderwaterwereld! Het is een heerlijk ontspannen en rustgevende bezigheid, tijdens het snorkelen kun je je namelijk echt even afsluiten van de wereld om je heen. En wat ook fijn is: het enige dat je ervoor nodig hebt is zwemkleding, een duikbril, een snorkel en een paar flippers! Lees meer...

1-24 van 34

Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-24 van 34

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Waar bestaat een snorkeluitrusting uit?

Om te gaan snorkelen heb je niet zoveel spullen nodig, wat natuurlijk vooral heel fijn is bij het inpakken van je koffer! Tenzij het erg koud is, kun je tijdens het snorkelen vaak gewoon je eigen badkleding aanhouden. Maar wat heb je nog meer nodig als je gaat snorkelen?

Duikbril

Een duikbril is misschien wel het eerste item waar je aan denkt bij snorkelen, je wilt natuurlijk niks missen van wat er om je heen gebeurt! Een duikbril zorgt ervoor dat je de onderwaterwereld helder kunt zien en je geen zere ogen krijgt van het water. Veel duikbrillen bedekken alleen de ogen en de neus, waardoor je mond vrij is voor de snorkel. Toch zijn er tegenwoordig ook duikbrillen die het hele gezicht bedekken. Omdat er bij deze full face maskers geen ruimte is voor een aparte snorkel, is er een korte snorkel aan de bovenkant van het masker bevestigd.

Snorkel

Een snorkel bestaat uit een mondstuk en een pijpje en is bedoeld om ademen onder water mogelijk te maken. Veel snorkelaars laten zichzelf op hun buik in het water drijven, waardoor het uiteinde van de snorkel niet onder water komt en je gemakkelijk kunt ademen. Je moet alleen wel de speciale ademtechniek goed onder de knie hebben, veel snorkelaars doen dit door diep in te ademen en vervolgens weer rustig uit te ademen.

Zwemvinnen

Zwemvinnen worden ook wel flippers genoemd en zijn bedoeld om jezelf soepel en snel door het water te bewegen. Tijdens het snorkelen is het vooral belangrijk om subtiel door het water te glijden, zodat je niet direct alle dieren wegjaagt. Met flippers aan kun je heel rustig bewegen en toch vooruitgaan! Tevens kun je met flippers ook dieper onder water!

Tip

Wil jij ook onder water snorkelen? Kies dan voor een losse duikbril met een aparte snorkel. De full face maskers zijn door hun korte snorkel namelijk niet geschikt om onder water te snorkelen.