Fitnessschoenen voor dames

In de sportschool kan je niet alleen terecht voor cardio en krachttraining, er worden ook steeds meer groepslessen aangeboden. Het hangt af van de workout die je doet welke fitnessschoenen je nodig hebt. We vertellen hier graag meer over, zodat je weet waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe fitnessschoenen. Lees meer...

Producten 1-24 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Cardio, kracht of groepsles

In de sportschool kan je tegenwoordig verschillende soorten trainingen doen. Waar voorheen vooral cardio en krachttraining gebruikelijk waren in de sportschool, worden er nu ook veel groepslessen aangeboden. Voorbeelden van groepslessen zijn Zumba, Steps en Aerobics. In de sportschool heb je goede fitnessschoenen nodig. Niet iedere schoen is geschikt voor elk type workout. Ben je veel aan het bewegen en springen, dan heb je andere schoenen nodig dan wanneer je aan krachttraining doet.

Groepslessen op muziek

Tijdens de lessen op muziek maak je veel zijwaartse en draaiende bewegingen. Je schoenen moeten met deze bewegingen mee kunnen gaan en je voeten niet blokkeren. Voor deze lessen heb je fitnessschoenen nodig met diagonale groeven in de zolen. Een profiel met lange rechte strepen zorgt ervoor dat je voeten vast kunnen blijven staan, waardoor er blessures kunnen ontstaan.

Cardio

Werk je vooral aan je conditie in de sportschool door middel van cardio, dan heb je lichtgewicht fitnessschoenen nodig die ademen en vocht goed naar buiten toe kunnen afvoeren. Alleen op de loopband heb je fitnessschoenen nodig die veel demping bieden. Kies in dit geval voor hardloopschoenen. Met hardlopen komt er veel druk op je lichaam. Door hardloopschoenen te dragen verminder je deze druk en verklein je de kans op blessures.

Krachttraining

Oefeningen op apparaten vragen niet om speciale schoenen, omdat je voeten en gewrichten weinig belast worden. Tenzij je met zware attributen aan de slag gaat, zoals dumbells en halters. Je hebt dan fitnessschoenen nodig met goede demping en grip. Tijdens deze oefeningen mag je niet uitglijden. Daarnaast komt er door die gewichten behoorlijk wat druk op je voeten, enkels en knieën te staan. Door goede dempende schoenen te dragen, wordt de druk verminderd.

Springen

Een workout waarbij veel gesprongen wordt is plyo. Soms worden er zelfs extra gewichten gebruikt. Deze workout is goed voor de vetverbranding, maar vergt veel van je gewrichten, spieren en pezen. Tijdens iedere sprong komt er ongeveer vijf keer je lichaamsgewicht op je lichaam terecht. Zorg dat je tijdens deze workout fitnessschoenen draagt die veel demping en grip bieden. Heb je geen goede schoenen aan, dan is de kans op vervelende blessures groot.

Tip

Zorg dat je de juiste maat fitnessschoenen draagt. Je voeten zetten uit bij warmte. Ook in de loop van de dag zetten je voeten uit. Pas je fitnessschoenen daarom in de namiddag. Te groot is ook niet goed, want dan kunnen je voeten gaan schuiven met blaren als gevolg.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.