Hardloopsokken dames

Door het dragen van goede hardloopsokken zorg je ervoor dat je comfortabel kunt hardlopen en verklein je de kans op blaren en andere nare blessures! Hardloopsokken bieden ondersteuning en grip, waardoor jij je helemaal kunt focussen op het rennen. Lees meer...

Producten 1-24 van 62

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 62

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom hardloopsokken?

Het hardlopen op normale sokken kan blaren en zelfs blessures veroorzaken, dat is natuurlijk wel het laatste waar je op zit te wachten als je net lekker je hardlooproutine te pakken hebt! Het is dus wel degelijk belangrijk om goede hardloopsokken te dragen tijdens het hardlopen. Goede hardloopsokken zorgen ervoor dat transpiratievocht afgevoerd wordt naar buiten, waardoor je voeten droog blijven en de kans op blaren aanzienlijk verkleind wordt. In de winter is het natuurlijk een stuk kouder buiten dan in de zomer, ‘s winters kun je dan ook kiezen voor hoge en dikke hardloopsokken. Daarentegen is het in de zomer vaak fijn om korte en dunne hardloopsokken te dragen, zodat je voeten hun warmte goed kwijt kunnen en je niet oververhit thuiskomt.

Welke hardloopsokken?

Veel hardloopsokken zijn voorzien van een L of een R, hiermee wordt aangegeven wat de linkersok en wat de rechtersok is. Deze speciale linker- en rechtersok zijn anatomisch gevormd en kunnen daardoor de desbetreffende voet extra goed ondersteunen. Ook zijn er soms extra verdikkingen aangebracht op de sok, waardoor de sok extraveel demping biedt. De maat van een hardloopsok wordt vaak aangeduid in een maatboog, deze maatboog geeft aan voor welke maten de desbetreffende sok geschikt is. Hoewel het vaak niet veel scheelt, hebben sokken met een kleinere maatboog (bijvoorbeeld 39-40) vaak een iets betere pasvorm dan sokken met een grotere maatboog (bijvoorbeeld 39-42).

Tip

Een mannenvoet heeft vaak heel andere verhoudingen dan een vrouwenvoet. Het is dan ook verstandig om altijd je eigen hardloopsokken te gebruiken en niet stiekem de hardloopsokken van je man te lenen!