Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Thermokleding dames speciaal voor hardlopen

Thermokleding draag je onder je hardloopkleding. Thermokleding reguleert je lichaamstemperatuur en kan je het hele jaar door dragen. Wel zijn er verschillen tussen zomer- en winter thermokleding. Wat zijn de verschillen en welke voordelen biedt thermokleding nog meer? Lees meer...

1-24 van 25

Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-24 van 25

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Alle seizoenen

Thermokleding kan het hele jaar door gedragen worden. Daar waar de thermokleding in de winter warmte biedt, zorgt het in de zomer juist voor verkoeling. In de zomer is het belangrijkste dat de thermokleding transpiratie goed afvoert, zodat je lichaam droog blijft. Je draagt de kleding onder je hardloopkleding. Thermokleding heeft vaak platte naden of is zelfs naadloos. Je ziet dan geen randen onder je hardloopkleding en er kan geen irritatie ontstaan door naden.

Thermokleding bestaat uit een thermoshirt en thermobroek. Thermoshirts zijn er met korte of lange mouwen of mouwloos. Thermobroeken die geschikt zijn voor hardlopen, bestaan voornamelijk uit thermo boxershorts. Deze boxers zijn geschikt te dragen onder een running tight.

Thermo in de zomer

In de zomer heeft thermokleding als belangrijkste taak om je lichaam op temperatuur te houden. Deze functie komt tot zijn recht doordat zomer thermokleding in staat is transpiratievocht snel af te voeren. Daarnaast is deze kleding zeer ademend. Hierdoor blijft je lichaam droog en op de juiste temperatuur. Voorwaarde is dat de thermokleding aansluitend om je lichaam zit. Zit de thermokleding niet aansluitend, dan ontstaat er een laagje lucht. Dit isolerende luchtlaagje zorgt voor warmte, wat je juist niet wilt in de zomer.

Thermo in de winter

Tijdens de koudere maanden is het van belang dat je spieren warm blijven. Hiermee voorkom je blessures. Je bovenlichaam is het belangrijkste lichaamsdeel dat warm gehouden moet worden. Is dit gedeelte warm, dan kan de rest van je lichaam ook makkelijker op temperatuur gehouden worden. Winter thermokleding draag je iets ruimer om je lichaam dan zomer thermokleding. Het luchtlaagje dat ontstaat tussen je lichaam en de thermokleding heeft een isolerende werking, waardoor warmte goed vastgehouden kan worden.

Tips

Ligt de temperatuur buiten onder de 10 graden Celsius? Kies dan voor winter thermokleding!
Om te voorkomen dat belangrijke eigenschappen verloren gaan, is het belangrijk te wassen volgens de wasvoorschriften. Deze staan op het label aan de binnenkant van de thermokleding.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.