Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Zomer thermokleding voor dames

Vaak wordt gedacht dat thermokleding alleen geschikt is om in de winter te dragen maar het tegendeel is waar. Thermokleding is wel degelijk geschikt om te dragen in de zomer. Thermokleding speciaal voor in de zomer is gericht op het afkoelen van het lichaam. Wij vertellen je graag hoe dit in zijn werk gaat en waar je op moet letten. Lees meer...

16 Artikel(en)

16 Artikel(en)

Doel zomer thermokleding

Ga je hardlopen in de zomer, dan kan je veel vocht verliezen doordat je gaat transpireren. Zomer thermokleding heeft als voornaamste doel het afvoeren van transpiratievocht, zodat je lichaam droog blijft aanvoelen. Daarnaast zijn deze shirts zeer ademend. De combinatie van deze eigenschappen heeft een verkoelend effect en maakt het shirt zeer geschikt om te dragen tijdens het hardlopen in de zomer.

Aansluitend

Om te zorgen dat zomer thermokleding optimaal kan functioneren, dien je deze kleding aansluitend op je lichaam te dragen. Doe je dit niet, dan vormt zich een isolerend luchtlaagje tussen het lichaam en de kleding, waardoor warmte juist wordt vasthouden in plaats van afgegeven. Daarnaast kan thermokleding transpiratievocht goed opnemen en afvoeren als deze aansluitend wordt gedragen.

Thermokleding geschikt voor hardlopen bestaat voornamelijk uit thermoshirts. Een thermoshirt draag je onder een hardloopshirt, maar bij zeer zomerse temperaturen kan je er ook voor kiezen alleen een thermoshirt te dragen en het hardloopshirt weg te laten. Trek je een hardloopshirt aan over je thermoshirt, zorg er dan voor dat dit hardloopshirt dezelfde vochtafdrijvende eigenschappen bevat als het thermoshirt.

Gevolgen geen thermokleding

Hardlopen in de zomer zonder thermokleding heeft consequenties. Je poriën worden dan namelijk geblokkeerd door transpiratievocht, waardoor warmte niet kan worden afgegeven en de temperatuur van je lichaam stijgt. Daarnaast voorkomt thermokleding nare geurtjes. Met een thermoshirt aan loop je droog, koel en comfortabel je hardloopronde.

Tips

Per merk valt thermokleding anders. Check daarom de bijbehorende maattabel. Thermokleding moet strak zitten, maar niet knellen.
Was volgens de wasvoorschriften. Deze zijn te vinden op het label aan de binnenkant van de thermokleding. Zo hou je het langste plezier van je hardloopkleding en kunnen belangrijke eigenschappen niet verloren gaan door het wassen. Was in ieder geval je thermokleding niet te warm en hang de kleding op om te drogen.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.