Outdoor jassen dames

Wanneer je een lange wandeling gaat maken is het belangrijk om je goed voor te bereiden op verschillende weersomstandigheden. Als je van huis gaat kan het zonnetje nog schijnen, maar in Nederland kan het weer zomaar omslaan. Het is dan fijn als je een goede outdoor jas bij je hebt! Lees meer...

Producten 1-24 van 59

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 59

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wind- en waterdicht

Een wind- en waterdichte outdoor jas is onmisbaar als je lekker warm en droog wilt blijven tijdens het wandelen. Waterdichtheid betekent niet voor ieder product hetzelfde. In hoeverre een product waterdicht is wordt aangegeven met de term waterkolom. Onderstaand vind je wat deze waterkolommen precies inhouden.

Vanaf 0 mm: De regenkleding is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: De regenkleding houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de regenkleding uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De regenkleding blijft ook bij langere regenbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De regenkleding is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De regenkleding is bestand tegen zware regenbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.

Temperatuur

Tijdens het wandelen ben je actief bezig, het is dus goed mogelijk dat je transpireert tijdens deze bezigheid. De meeste outdoor jassen hebben de eigenschap om vocht af te kunnen voeren, hierdoor blijft de huid droog en warm. Als één van de overige kledingstukken van het bovenlichaam vocht niet af kan voeren, komt deze functie van de jas ook niet goed tot zijn recht.

Er bestaan ook outdoor jassen met ventilatieritsen, deze bevinden zich vaak onder de oksels. Als je het warm hebt kun je er zelf voor kiezen om deze ritsen open te zetten voor extra ventilatie. Check de productomschrijving om te weten te komen of de desbetreffende jas deze ritsen heeft.

Draagcomfort

Als je gaat wandelen wil je natuurlijk optimale bewegingsvrijheid hebben. Zorg daarom dat je voor een jas kiest in de goede maat. Vrijwel elke jas is voorzien van een maattabel, bekijk deze om jouw maat te kunnen bepalen. De outdoor jas moet niet te strak om het lichaam zitten maar er mag ook niet teveel ruimte zitten tussen het lichaam en de jas. Zo kan koude wind onder de jas komen en houdt de jas je niet goed warm. Verder zijn sommige jassen voorzien van stretch, waardoor je vrijer kunt bewegen.

Tips

In de winter is het buiten vaak al snel donker. Om goed zichtbaar te zijn kun je kiezen voor een fel gekleurde jas of een outdoor jas met reflecterende details.