Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Dames wandeljassen

Wanneer je een lange wandeling gaat maken is het belangrijk om je goed voor te bereiden op verschillende weersomstandigheden. Als je van huis gaat kan het zonnetje nog schijnen, maar in Nederland kan het weer zomaar omslaan. Het is dan fijn als je een goede jas bij je hebt! Lees meer...

16 Artikel(en)

16 Artikel(en)

Wind- en waterdicht

Een wind- en waterdichte jas is onmisbaar als je lekker warm en droog wilt blijven tijdens het wandelen. Waterdichtheid betekent niet voor ieder product hetzelfde. In hoeverre een product waterdicht is wordt aangegeven met de term waterkolom. Onderstaand vind je wat deze waterkolommen precies inhouden.


Temperatuur

Tijdens het wandelen ben je actief bezig, het is dus goed mogelijk dat je transpireert tijdens deze bezigheid. De meeste outdoor jassen hebben de eigenschap om vocht af te kunnen voeren, hierdoor blijft de huid droog en warm. Als één van de overige kledingstukken van het bovenlichaam vocht niet af kan voeren, komt deze functie van de jas ook niet goed tot zijn recht.

Er bestaan ook jassen met ventilatieritsen, deze bevinden zich vaak onder de oksels. Als je het warm hebt kun je er zelf voor kiezen om deze ritsen open te zetten voor extra ventilatie. Check de productomschrijving om te weten te komen of de desbetreffende jas deze ritsen heeft.

Draagcomfort

Als je gaat wandelen wil je natuurlijk optimale bewegingsvrijheid hebben. Zorg daarom dat je voor een jas kiest in de goede maat. Vrijwel elke jas is voorzien van een maattabel, bekijk deze om jouw maat te kunnen bepalen. De jas moet niet te strak om het lichaam zitten maar er mag ook niet teveel ruimte zitten tussen het lichaam en de jas. Zo kan koude wind onder de jas komen en houdt de jas je niet goed warm. Verder zijn sommige jassen voorzien van stretch, waardoor je vrijer kunt bewegen.

Tips

In de winter is het buiten vaak al snel donker. Om goed zichtbaar te zijn kun je kiezen voor een fel gekleurde jas of een jas met reflecterende details.
De jas is de buitenste laag in het drie lagen systeem en is bedoeld om je te beschermen tegen regen, wind en kou. Neem je jas altijd mee als je een lange wandeltocht gaat maken. Als je vertrekt schijnt misschien de zon, maar het weer kan ineens omslaan.