Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Dames Wandelpulli's

Een pulli is warm én ademend, een ideaal kledingstuk dus voor een lange wandeling! Ook beschikt de pulli over de eigenschap om vocht af te voeren naar buiten, waardoor je lichaam droog blijft. De pulli is licht van gewicht, waardoor je de pulli altijd gemakkelijk mee kunt nemen. Lees meer...

1-24 van 74

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

1-24 van 74

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Materiaal en pasvorm

Om zo warm mogelijk te blijven is het belangrijk dat de pulli goed aansluit op het lichaam, zodat wind niet onder de pulli kan komen. Pulli’s hebben een hoge col, waardoor ook je nek heerlijk warm blijft. Om de pulli makkelijk aan en uit te trekken hebben veel pulli’s een ritssluiting, die ook open en dicht kan voor verfrissing als je het warm hebt.

De meeste pulli’s zijn gemaakt van fleece en elastische materialen. Deze materialen zijn in staat transpiratievocht af te voeren naar buiten, waardoor je warm en droog blijft. Katoenen pulli’s zijn wel warm, maar deze missen de vocht afdrijvende functies, waardoor ze ook snel zwaarder worden.

Het 3-lagensysteem

Door je te kleden aan de hand van het 3-lagensysteem ben je voorbereid op elke temperatuur! Eén van de grote voordelen van het 3-lagensysteem is dat je je outfit op ieder moment aan kunt passen. Als je het koud hebt kun je gemakkelijk een extra laag aantrekken en als je het te warm hebt, dan trek je de extra laag gewoon weer uit.

De pulli is de tweede laag in het 3-lagensysteem. De hoofdfunctie van deze tweede laag is het vormen van een isolerende laag, zodat warmte goed kan worden vastgehouden.

Tip

Bij hogere temperaturen is een pulli waarschijnlijk te warm. Kijk voordat je gaat wandelen altijd even naar het weerbericht zodat je je kledingkeuze hierop kan afstemmen. Twijfel je toch nog of je je pulli aan moet trekken? Een pulli weegt heel weinig, je kunt hem ook makkelijk in je rugzak meenemen.