Dames thermosets

Wat gaat er boven een wandeling of een mooie hike op een winterse dag? Het is wel belangrijk dat je goed warm blijft, anders is de lol er snel van af. Draag een thermoset onder jouw kleding om te voorkomen dat je het koud krijgt. Waar moet je op letten bij de keuze van jouw thermoset? Lees meer...

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Eigenschappen

Om te voorkomen dat je het in de winter koud krijgt tijdens een lange wandeling of sporten in de buitenlucht, kun je thermokleding dragen. Thermokleding is in staat om lichaamswarmte vast te houden en transpiratievocht af te voeren. Zo blijft je lichaam warm en droog.

Er bestaat dikke en dunne thermokleding. Dunne thermokleding draag je vrij strak tegen het lichaam, waardoor vocht en warmte snel opgenomen en afgevoerd kunnen worden. Dikke thermokleding valt ruimer om het lichaam. Tussen de huid en de kleding vormt een isolatielaag, welke in staat is lichaamswarmte vast te houden.

Voor je thermokleding gaat kopen moet je bedenken of je de thermokleding gaat dragen tijdens een intensieve activiteit of tijdens een rustige activiteit. Voor een intensieve activiteit kan dunnere thermokleding voldoende zijn maar als je weinig beweegt en dus weinig lichaamswarmte produceert, heb je meer baat bij een dikkere thermoset.

Materiaal

Thermokleding wordt vaak van merinowol of van polyester gemaakt. Deze materialen zijn sneldrogend en zeer licht van gewicht. Tevens bestaat thermokleding gedeeltelijk uit elastisch materiaal, dit draagt bij aan de flexibiliteit en de bewegingsvrijheid.

Merinowol is een natuurlijk product. Het is heerlijk zacht, kriebelt niet en er blijven geen nare geurtjes in hangen. Na het dragen van thermokleding van merinowol hoeft de kleding niet meteen gewassen te worden. Vaak is even uithangen al voldoende en is de kleding na een paar uur alweer fris om aan te trekken. Komen er vlekken op de thermokleding of vind je het zelf fijn om de thermokleding toch te wassen? Lees dan goed de wasvoorschriften op het etiket. Volg de aanwijzingen om te voorkomen dat functionele eigenschappen verloren gaan.

Tips

Meestal draag je nog één of twee lagen over je thermokleding. Zorg dat deze ook vocht afdrijvende eigenschappen hebben. Is dit niet het geval? Dan komen de functionele eigenschappen van de thermokleding ook niet tot hun recht.