Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Sportbeha’s

Een sportbeha mag niet ontbreken als je gaat voetballen. Je staat er misschien niet zo bij stil, maar je borsten kunnen blijvende schade oplopen als je geen goede sportbeha draagt. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een sportbeha. Lees meer...

15 Artikel(en)

15 Artikel(en)

Belang sportbeha

Je borsten bestaan uit weefsel, niet uit spieren. Het zijn juist spieren die de bewegingen van het sporten opvangen. Doordat deze ontbreken in je borsten, krijgen je borsten veel te verduren tijdens het bewegen. Een gevolg kan zijn dat je borsten gaan hangen. Hangende borsten zijn niet meer te herstellen. Ook nek- en rugklachten kunnen ontstaan als je geen goede sportbeha draagt. Zorg daarom dat je borsten de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben en ga voor een goede sportbeha!

De juiste sportbeha

Sportbeha’s zijn er met verschillende mate van ondersteuning. Zo zijn er sportbeha’s met low, medium, high of extreme ondersteuning. Tijdens het voetballen raden wij je een sportbeha met hoge ondersteuning aan. Belangrijk is dat je de juiste maat kiest. Een sportbeha moet iets strakker zitten dan een gewone beha. Niet te strak, je mag geen drukkend gevoel bij het ademhalen ervaren. Er zijn sportbeha’s met cups of zonder cups. Afhankelijk van de grootte van je borsten kies je voor wel of geen cups. De dames met grote borsten worden aangeraden een sportbeha met cups aan te trekken. De borsten blijven dan goed op hun plaats zitten.

Voor de dames met kleine tot middelgrote borsten zijn de sportbeha’s zonder cups geschikt. Deze sportbeha’s bestaan uit één enkel vlak en drukken je borsten tegen je ribbenkast aan. Hierdoor bewegen je borsten minder tijdens het sporten. De meeste sportbeha’s hebben geen beugels. De beugels worden vervangen door een verstevigde borstband, welke steun biedt.

Wat verder van invloed op je keuze kan zijn, zijn de schouderbandjes. Er zijn sportbeha’s met brede, smalle, gekruiste of rechte schouderbandjes. Brede schouderbandjes geven meer steun. Gekruiste schouderbandjes vangen de schouderbelasting beter op. Daarnaast verschillen de sportbeha’s in sluiting. Er zijn sportbeha’s met een sluiting aan de voor- of achterkant van de beha, maar er zijn ook sportbeha’s zonder sluiting.

Materiaal

Een sportbeha moet in staat zijn om transpiratievocht af te voeren. Daarnaast is het van belang dat de sportbeha slijtvast is. Nike past een technologie toe om ervoor te zorgen dat transpiratievocht snel wordt afgevoerd, Nike Dri-Fit technologie. Superdry voegt deze eigenschap ook toe aan de sportbeha, maar dan onder de noemer SuperdryTech technologie.

Wasvoorschriften

Het is belangrijk je sportbeha te wassen volgens de wasvoorschriften. Deze voorschriften zijn te vinden op het label aan de binnenkant van de sportbeha. Probeer je sportbeha snel na het sporten te wassen, zodat transpiratie niet in kan trekken. Je houdt je sportbeha het mooiste als je hem met de hand wast. Gebruik een lauw sopje met wasmiddel voor de fijne was. Gebruik geen wasverzachter. Laat de sportbeha niet te lang weken. De Hi-Tech vezels kunnen dan hun elasticiteit verliezen. Er mogen geen zeepresten achter blijven, spoel de beha daarom grondig uit.

Was je je sportbeha toch liever in de wasmachine, was deze dan op een fijn wasprogramma en stop de beha in een speciaal waszakje. Hang de sportbeha op om te drogen. Sportbeha’s met beugels mogen niet in de wasmachine.

Tips

De mate van ondersteuning staat aangegeven in de productomschrijvingen.

Zorg er met passen voor dat je beweegt en springt. Zo kun je testen of de beha in alle lichaamshoudingen en tijdens alle bewegingen goed past. Check ook even je armen in de lucht om te checken of de beha op zijn plek blijft zitten. Als de beha omhoogschuift, heb je een sportbeha met een kleinere omvang nodig.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.