Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedenktijd  14 dagen bedenktijd Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Windbreakers voor dames

Staat er veel wind en is het kil buiten, dan biedt een windbreaker bescherming. Een windbreaker is een lichtere jas die zorgt dat wind buiten blijft en je lichaam op temperatuur. Toch moet je op meer dingen letten bij de aanschaf van een windjack. Lees meer...

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Wanneer een windbreaker?

Windbreakers bieden bescherming tegen koude wind lichte regen. Windbreakers kunnen goed gedragen worden tijdens warme perioden om wind en lichte regen tegen te houden. Op koudere dagen scheelt het ook veel als wind wordt tegengehouden tijdens het trainen. Door er meerdere lagen onder aan te trekken biedt de windbreaker ook dan de juiste bescherming. Een windbreaker zit eigenlijk tussen een jas en een trui in.

Materiaal

Windbreakers worden over het algemeen gemaakt van lichtgewicht materiaal. Veelal betreft het een synthetisch materiaal dat waterafstotend is en wind tegenhoudt. Vaak zijn de windbreakers voorzien van een elastische tailleband en elastische boorden, zodat wind en regen geen kans krijgen om binnen te dringen. De meeste windjacks bevatten een capuchon.

Wasvoorschriften

Windbreakers hebben beschermende eigenschappen. Om ervoor te zorgen dat deze belangrijke eigenschappen niet verloren gaan, is het van belang de windbreaker te wassen volgens de wasvoorschriften. Deze voorschriften vind je op het label aan de binnenkant van de windbreaker. Gebruik geen wasverzachter.

Tip

Zorg ervoor dat je voldoende onderlagen aantrekt als het buiten erg koud is. Thermokleding is zo’n laag, welke ervoor zorgt dat je lichaam droog en op temperatuur blijft.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.