Volleybalschoenen voor dames

Volleybal is een sport waarin snelheid een grote rol speelt en waarbij veel gesprongen wordt. Om je lichaam te beschermen is het van belang schoenen te dragen die deze bewegingen en schokken opvangen. Welke eigenschappen zijn nog meer belangrijk? Lees meer...

24 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

24 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Demping, stabiliteit, steun en grip

Volleybal speel je over het algemeen binnen in een zaal. Een indoorvloer is hard en doordat je veel beweegt en springt, komt er veel druk op je enkels, knieën en heupen te staan. Deze druk moet opgevangen worden om je gewrichten te ontlasten en de kans op blessures te verkleinen. Goede volleybalschoenen zijn daarom voorzien van schokdemping. Daarnaast maak je veel snelle bewegingen. Een goede volleybalschoen biedt daarom stabiliteit en steun zodat je tijdens de plotselinge bewegingen niet uit balans raakt. Een indoorvloer kan nog weleens glad zijn. Volleybalschoenen zijn voorzien van zolen die grip bieden, zodat je niet uitglijdt.

Pasvorm

Tijdens het volleyballen is het belangrijk dat je hielen goed omsloten zijn. Aan beide kanten van je voet mag er geen vinger tussen passen. De hielkap moet hoog genoeg zijn om je hele hiel te omvatten. Je hiel mag niet op en neer schuiven in de hielkap. De hielkap moet voldoende weerstand bieden. Je moet de hielkap bijna niet kunnen indrukken. Tussen de toppen van je tenen en de voorkant van de volleybalschoen mag 0,5 tot 1 cm ruimte zitten. Pas de schoenen aan het eind van de dag, dan zijn je voeten wat groter dan in de ochtend. Trek tijdens het passen de sokken aan die je ook tijdens het volleyballen aan hebt. Alleen dan krijg je een goed beeld van hoe de schoenen zitten.

Houd ook rekening met de sluiting van de volleybalschoenen. Gestrikte veters sluiten de schoenen beter om je voeten dan klittenband.

Materiaal

Volleybalschoenen moeten van ademend materiaal zijn gemaakt. Vaak bevatten de volleybalschoenen meshvlakken voor extra ventilatie. De zolen van volleybalschoenen mogen geen strepen achterlaten op de indoor vloeren. Om deze reden hebben de volleybalschoenen over het algemeen een non-marking rubberen buitenzool.

Technologieën

Een aantal merken passen eigen technologieën toe om de schoenen te voorzien van speciale eigenschappen. Zo heeft Mizuno meerdere technieken ontwikkeld. De innovatieve Wave technologie is een unieke technologie die demping en stabiliteit biedt. De Mizuno Dynamotion Fit technologie zorgt voor een verbetering van de flexibiliteit en pasvorm en het InterCool ventilatiesysteem in de zool zorgt voor ventilatie en comfort. Asics biedt stabiliteit door het plaatsen van het Asics Stability Cradle-systeem onder de middenvoet.

Vervanging

Vervang je volleybalschoenen op tijd. Als de buitenzool slijt, neemt de schokabsorptie van de tussenzool af. Ook als je de schoenen een jaar ongebruikt in de kast laat liggen, vermindert de schokabsorptie, waardoor de schoenen minder ondersteuning bieden.

Tips

Laat je volleybalschoenen na gebruik luchten en drogen. In de productomschrijvingen staan de specifieke eigenschappen van de volleybalschoenen. Hierin kun je bijvoorbeeld de mate van ondersteuning en demping terugvinden.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.