Sup boards voor dames

Suppen doe je natuurlijk op een sup board! Maar wat is suppen precies? SUP staat voor Stand Up Paddling, oftewel staand peddelen. Het sup board is lang en breed en biedt daardoor veel stabiliteit. Met behulp van een peddel kun je jezelf over het water laten glijden en kun je de mooiste plekjes bereiken!

Lees meer...

24 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

24 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Opblaasbaar sup board

Het klinkt misschien als een heel goedkoop sup board, toch is de kwaliteit van opblaasbare sup boards door de jaren heen flink verbeterd! Hoewel je het misschien niet zou verwachten, is een opblaasbaar sup board namelijk enorm stevig! In het sup board zitten namelijk duizenden kabeltjes die alle kanten van het sup board met elkaar verbinden, waardoor er een ijzersterke constructie ontstaat. Een opblaasbaar sup board heeft veel voordelen, de allerbelangrijkste is misschien wel dat je het board heel gemakkelijk kunt vervoeren. Je kunt dus zelf een mooi plekje uitzoeken, daarheen rijden en ter plekke het sup board opblazen om een tochtje te maken. Maar je kunt het sup board dus ook heel eenvoudig meenemen op vakantie! Daarnaast is het sup board licht van gewicht, waardoor het ook niet erg is als je vanaf de auto of het vakantieadres een stukje moet lopen richting het water. Ook tijdens het suppen heeft een opblaasbaar sup board voordelen! Als je namelijk met een hard sup board ergens tegenaan vaart is de kans groot dat het sup board beschadigd is, terwijl het opblaasbare sup board deze klap “op kan vangen”.

Soorten sup boards

Ondanks dat je het misschien niet zou verwachten, zijn er verschillende sup boards verkrijgbaar voor verschillende doeleinden! Een allround sup board is bijvoorbeeld geschikt voor zowel rustige rivieren als golvende meertjes. Je kunt een allround sup board herkennen aan zijn ovale vorm, door zijn “ronde” neus is het sup board erg wendbaar en kun je het board ook op (kleine) golven goed onder controle houden. Vind je het suppen op vlakke slootjes en rivieren juist leuk? Dan is het touring sup board meer iets voor jou! Het touring sup board heeft een spitse neus en een platte achterkant, hierdoor glijd je heel gemakkelijk over het water heen en kun je hogere snelheden bereiken dan met het allround sup board. Kan het jou allemaal niet snel genoeg gaan en heb je al wat ervaring in het suppen? Dan kun je voor het race sup board gaan! Het race sup board is smaller dan de andere twee sup boards, waardoor je minder stabiliteit hebt, maar wel meer snelheid kunt maken!

Tip

Veel sup boards worden geleverd als een complete set incl. peddels, opbergtas en pomp. Benieuwd naar wat er precies meegeleverd wordt? Lees dan goed de productomschrijving, hierin staat precies beschreven waar de set uit bestaat!

Ondertussen op het blog:
- Supboard kiezen? Wij geven je de onmisbare tips!
- Welke sup peddel heb ik nodig?
- Welke wetsuit moet ik kopen?