Ski fleece voor dames

Tijdens frissere dagen is een fleece vest of trui een fijne isolerende laag om aan te trekken. Een fleece neemt bijna geen water op, zit comfortabel en biedt veel warmte. Vandaar dat een fleece zeer geschikt is om te dragen tijdens de wintersport. Fleece wordt gedragen als tweede laag volgens het 3-lagensysteem.

Lees meer...

Producten 1-24 van 50

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 50

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Isolerende laag

Als je gaat wintersporten raden we je aan je te kleden volgens het 3-lagensysteem. Hou je aan dit systeem en je krijgt het niet snel koud of té warm. Thermokleding valt onder de eerste laag en heeft als voornaamste doel het afvoeren van transpiratievocht. Fleece kan je daaroverheen trekken en valt onder de tweede laag. Fleece heeft een isolerende werking en is zacht en warm. Fleece neemt nauwelijks water op, het zakt niet uit en is licht van gewicht. Verder voert het transpiratie verder af naar buiten toe en droogt het snel. Een skijas valt onder de derde laag en beschermt je tegen sneeuw, regen en wind.

Stilstaan

Je bent niet alleen maar in beweging als je gaat skiën, je staat soms stil of je zit in de skilift. Ook dan is het belangrijk dat je het warm blijft houden en je niet afkoelt. Fleece, in combinatie met de andere twee lagen, zorgt ervoor dat je lichaam tijdens iedere omstandigheid op de juiste temperatuur blijft.

Soorten fleece

De dikte van fleece kan verschillend zijn. Sommige fleeces zijn voorzien van stretch wat zorgt voor een comfortabele pasvorm. Elastiek rond de nek, manchetten en taille voorkomt dat er koude lucht naar binnen komt. Een fleece moet aansluitend zitten. Er zijn fleeces met capuchon wat extra comfort voor je hoofd biedt. De meeste warmte gaat verloren via je hoofd en het is dan ook fijn om op echte koude dagen iets op je hoofd te dragen. Je kan kiezen voor een fleece in de vorm van een vest met een doorlopende rits of een trui met een korte rits.

Tips

Een fleece zit ook heerlijk op een frissere najaarsdag in ons eigen landje.
Om de kwaliteit van je fleece te bewaken raden wij je aan om de fleece te wassen volgens de wasvoorschriften. Deze vind je in het label aan de binnenkant van de fleece.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.