Header USP's
Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Retourneren  Gratis retourneren Bedrukkingsservice  Bedrukkingsservice Tips&Trends  Tips&Trends

Thermobroeken dames

Als je op wintersport bent is het belangrijk om de juiste kleding te dragen, zodat je lichaam in verschillende omstandigheden op de juiste temperatuur blijft. We raden je daarom aan een thermobroek onder je skibroek aan te trekken. Waar moet een thermobroek aan voldoen? Lees meer...

1-24 van 33

Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-24 van 33

Pagina:
  1. 1
  2. 2

De eerste laag

Een thermobroek draag je, op je ondergoed na, direct op je huid. Een thermobroek voert transpiratievocht af en houdt je lichaam droog en warm. Over je thermobroek trek je een skibroek aan. De skibroek beschermt je tegen sneeuw, regen en wind. De combinatie van deze twee lagen zorgt ervoor dat jij droog, warm en comfortabel de piste af gaat.

Functie

Een thermobroek moet goed aansluiten om je lichaam. Er ontstaat een luchtlaagje tussen je huid en de thermobroek. Dit laagje lucht houdt je lichaam op temperatuur. Verder heeft een thermobroek ademend vermogen, waardoor transpiratievocht kan worden afgevoerd. Aangezien de benen minder transpireren dan het bovenlichaam, is de ademende functie van de thermobroek minder sterk dan die van een thermoshirt.

Het materiaal

Thermobroeken worden vaak gemaakt van merinowol of van polyester. Deze materialen houden nauwelijks vocht vast, voeren vocht goed af en hebben een ademend vermogen. Je benen blijven daardoor droog en warm aanvoelen. Verder is het belangrijk dat je nauwelijks voelt dat je een thermobroek aanhebt. Merinowol en polyester zijn beide zachte, lichte materialen. Polyester behoudt zijn vorm goed en merinowol kriebelt niet en blijft lang fris ruiken.

Modellen

Er zijn lange en korte thermobroeken. Er zijn ook thermobroeken die voorzien zijn van een bovenstuk en salopette eraan vast. Salopettes zijn bretels, de broek kan dan in geen geval afzakken. Platte naden of naadloze naden verhogen het draagcomfort nog eens extra. Sommige thermobroeken hebben een elastische tailleband, zodat de broek goed aansluit.

Tip

In de productomschrijving staat per thermobroek aangegeven wat de specifieke eigenschappen zijn.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.