Thermosets voor dames

Ga je op de wintersport, dan heb je een goede ski outfit nodig. Je wilt er leuk uitzien op de piste, maar het is ook belangrijk om te zorgen dat je het niet koud gaat krijgen. We raden je daarom aan thermokleding onder je skikleding te dragen. Een thermoset bestaat uit een broek en een shirt en houdt je hele lichaam warm en droog.

Lees meer...

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Droog en warm

Het 3-lagensysteem geeft je goede handvatten om te bepalen wat je aantrekt als je gaat wintersporten. Door deze drie lagen op de juiste manier te kiezen, blijf je warm en droog tijdens het skiën en ook als je even stilstaat. Een thermoset, bestaande uit een thermoshirt en een thermobroek, draag je als eerste laag. Op je ondergoed na zit deze laag het dichtst bij je huid.

Een thermoset heeft als belangrijkste doel het afvoeren van transpiratie en het warm houden van je lichaam. Er ontstaat een isolerend luchtlaagje tussen je huid en de thermoset, wat ervoor zorgt dat je lichaam op temperatuur blijft. Een thermoset gemaakt van dunnere stof die strak om je lichaam zit, heeft als voornaamste doel het afvoeren van transpiratie. Een thermoset die ruimer om je lichaam zit en wat dikker van stof is, heeft de focus liggen op het warm houden van je lichaam. We raden je aan om tijdens de wintersport te kiezen voor een niet al te dikke thermoset, gezien je veel in beweging bent waardoor sowieso al warmte wordt geproduceerd.

De tweede laag is de isolerende laag. Deze laag houdt de warmte vast en zorgt dat transpiratie verder wordt afgevoerd naar de volgende laag. Een skipulli, fleece of sweater is een geschikte tussenlaag om te dragen.

De derde laag is de laag die je bescherming biedt tegen sneeuw, regen en wind. Een skijas wordt als derde laag gedragen.

Materiaal

Meestal worden thermosets gemaakt van polyester of merinowol. Belangrijkste eigenschappen van deze stoffen zijn dat ze vocht goed afvoeren, licht van gewicht zijn en snel drogen. Merinowol is een wolsoort die niet kriebelt en lang fris blijft ruiken. Polyester behoudt zijn vorm goed. Platte naden en de toevoeging van stretch zorgen voor een nog hoger draagcomfort.

Tip

Was de thermoset volgens de wasvoorschriften om de kwaliteit te behouden. De instructies staan op het label aan de binnenkant van de thermokleding.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.