Welke merken zijn duurzaam?

Duurzaamheid is helemaal hot! De zonnepanelen vliegen om je oren, de supermarkt verkoopt steeds meer vegan producten en ook de kledingmerken kunnen natuurlijk niet achterblijven. Maar waar kun je die eerlijke kleding vinden? En wat is er nu eigenlijk zo duurzaam aan?

bamboo basicsbamboo basics

Bamboo Basics

Biologisch? Organisch? Natuurlijk? Nog nooit van gehoord? Dat kan écht niet! Daarom leggen we graag nog even uit waarom kleding van biologisch materiaal milieuvriendelijk is! Bij het telen van biologische materialen wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen, wel zo gezond voor de aarde! Bamboe gaat nog een stapje verder… Waar biologisch katoen nog wel extra water nodig heeft om te groeien, heeft bamboe al genoeg aan natuurlijke regenval! En weet je wat nog het allerleukste is? Bamboe groeit razendsnel, waardoor er binnen een paar maanden op dezelfde grond alweer een nieuwe grote bamboeplant staat! We love Bamboo Basics!

gerecyclede kledinggerecyclede kleding

Gerecyclede kleding

Veel merken dragen hun steentje bij door het recyclen van bepaalde stoffen of voorwerpen! Zo staan Under Armour en Buff erom bekend dat ze PET-flessen recyclen en daar de prachtigste producten van maken! Hoe leuk is het om misschien wel je eigen afval te dragen? Maar ook het recyclen van polyester is hip! Grote merken als Nike en Adidas maken maar al te graag gebruik van deze techniek!

urban goddessurban goddess

Urban Goddess

Een belangrijke term binnen yoga is ahimsa, het betekent geweldloos en heeft als doel om respectvol om te gaan met de wereld. Niet zo gek dus dat veel producenten van yogakleding en -accessoires ervoor kiezen om heel duurzaam te werk te gaan. Urban Goddess werkt bijvoorbeeld alleen maar met materialen die GOTS gecertificeerd zijn. De Global Organic Textile Standard is niet alleen ontwikkeld om het gebruik van schadelijke stoffen tegen te gaan, maar stelt ook hoge eisen aan de arbeidsomstandigheden van alle medewerkers in het productieproces.

jack wolfskinjack wolfskin

Jack Wolfskin

Last but not least willen we het nog even over Jack Wolfskin hebben... Zij maken niet alleen maar kleding en accessoires voor iedereen die van de natuur houdt, zij houden zelf ook heel erg veel van de natuur! Daarom maken ze op al hun locaties in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland gebruik van 100% ecostroom en zonne-energie installaties, hebben ze insectenhotels en broedplaatsen gecreëerd op hun terreinen en als lid van de Fair Wear Foundation zetten ze zich ook nog eens in voor eerlijke werkomstandigheden over de hele wereld.