Waarom skaten?

Ben jij ‘s winters dol op schaatsen? Dan is fitness skaten echt iets voor jou! Fitness skaten is namelijk de ideale manier om je spieren fit en je conditie op peil te houden. Daarnaast kun je gewoon lekker buiten fitness skaten, want in de zomer is het natuurlijk veel te warm om in de sportschool te gaan staan!

skatesskates

Hardlopen versus skaten

Tijdens het skaten gaat je hartslag omhoog en is de kans groot dat je gaat zweten! Net als tijdens het hardlopen, zal de hartslag tijdens het skaten rond de 150 slagen per minuut uitkomen. In tegenstelling tot hardlopen heb je bij het skaten wel minder kans om een spierblessure op te lopen! Skaten doe je in een vloeiende beweging, hierdoor hoeven de gewrichten geen harde klappen op te vangen en worden ze dus ook een stuk minder belast. Skaten is dus een ideale cardio workout!

Tip: In elastische sportkleding ben je natuurlijk flexibeler dan in bijvoorbeeld een spijkerbroek. Veel bewegingsvrijheid tijdens het skaten is natuurlijk wel zo fijn!

skatebeschermingskatebescherming

Hoe voorkom je een skateblessure?

Hoewel de kans op een spierblessure aanzienlijk kleiner is bij het skaten dan bij het hardlopen, is de kans op een val groter… Goede bescherming is daarom echt onmisbaar tijdens het skaten. Hoewel het dragen van een helm alleen verplicht is bij officiële wedstrijden, kan het natuurlijk geen kwaad om deze ook op te hebben tijdens het trainen. Daarnaast kunnen pols-, knie- en elleboogbeschermers voorkomen dat je iets breekt of jezelf op een andere manier lelijk bezeert!

skatesskates

Is skaten goed voor je?

Fitness skaten is niet alleen zeer geschikt als cardio workout, maar ook als krachttraining! Tijdens het skaten gebruik je namelijk meer dan 640 spieren: o.a. alle spieren in je benen, je buikspieren en natuurlijk je bilspieren! Door regelmatig te skaten bouw je spiermassa en uithoudingsvermogen op, je zult dan ook merken dat je steeds langere afstanden af kunt leggen.

Tip: Vind je het leuk om jouw vooruitgang in de gaten te houden? Dit kun je gemakkelijk doen met één van de vele (gratis) sportapps op je smartphone!

skatesskates

Waar kun je skaten?

Het fitness skaten heeft dus veel voordelen, maar de grootste is misschien wel dat je het kunt doen waar en wanneer je maar wilt! Ben je vroeg thuis van werk en heb je nog wat energie over? Trek lekker je skates aan en ga op pad! Ben je op vakantie in Nederland en wil je een reden hebben om even naar buiten te gaan? Ook dan kun je lekker gaan skaten! Fitness skaten is inspannend en ontspannend tegelijk! Ga jij lekker genieten van de omgeving van jouw woonplaats? Of rijd je een stukje met de auto om een ander stukje Nederland te ontdekken?