Maken hardloopsokken het verschil?

Hardloopsokken - het onderschatte loopmaatje

De juiste hardloopsokken kunnen niet alleen blaren voorkomen, maar ze kunnen er ook voor zorgen dat je fijner loopt en beter presteert. Hoe dat werkt, verschilt echter per loper. 

Elke loper is anders

Geniet je het meest van rustige duurloopjes en ga je voor comfort, of zet je alles op alles om jouw beste tijd neer te zetten? Loop je op hardloopschoenen met veel demping die jou stabiliteit geven, of loop je op een super lichte schoen om zo hard mogelijk te gaan? Jouw sokken hebben hier invloed op.

Vind jouw perfect loopsok

Stel jezelf deze 3 vragen om jouw perfect loopsok te vinden:

1. Hoe competitief ben jij?
2. Op welke ondergrond loop je?
3. Ben je gevoelig voor hardloopblessures?

 

Hoe competitief ben jij?

Net als hardloopschoenen, zijn er sokken met meer en minder demping. Hoe lichter de sok is, des te beter de energie wordt doorgegeven aan de schoen en de weg, waardoor niets verloren gaat en al je energie omgezet kan worden in snelheid. Aan de andere kant, kan iets meer demping je juist meer comfort en bescherming tegen stress zones geven. Vandaar dat FALKE een ruim assortiment aan hardloopsokken biedt, zodat jij de sok kunt kiezen die het best bij jou past.

Op welke ondergrond loop je?

Loop je op oneffen terrein zoals op de trails dan merk je al snel dat je meer behoefte hebt aan grip en stabiliteit. Ook sokken kunnen je hier een handje bij helpen. De FALKE RU Trail, FALKE Stabilzing en FALKE 4Grip Stabilzing zijn speciaal ontwikkeld voor de trails. Ze bevatten stabiliserende compressie zones rond de enkels, wat de proprioceptie verhoogt, waardoor het lichaam sneller kan reageren op verkeerde posities en het zwikken van de enkels kan worden voorkomen. Ook rivieroversteken hoef je niet te vermijden, want deze trailsokken zijn ontwikkeld met een gespecialiseerde sneldrogende Polyamide mix.

Ben je gevoelig voor hardloopblessures?

Zeker bij blessures geldt, beter voorkomen dan genezen. Naast een goede trainingsopbouw en de juiste schoenen, kunnen sokken hier ondersteunend werken. Compressiesokken stimuleren de bloedsomloop, waardoor je langer kunt lopen, de benen minder vermoeid raken en je sneller herstelt van een training. In de FALKE Achilles zijn naast compressie zones ook kleine noppen aan de binnenkant van de sok aanwezig die de bloedsomloop rond de Achillespees stimuleren, waardoor pijn en klachten verminderen en het herstel wordt bevorderd.

De perfect sok, welke je ook kiest…

Alle FALKE Sport hardloopsokken zijn gemaakt om hardlopers te ondersteunen om beter te bewegen, zich beter te voelen en beter te presteren. Alle hardloopsokken worden naadloos gebreid op zeer gespecialiseerde machines om een echte ergonomische pasvorm te bereiken, aangepast aan de anatomische eisen van de betreffende linker- en rechtervoet. De vrouwelijke pasvorm is specifiek aangepast aan smallere voeten. De sokken zijn gemaakt met een sneldrogende 3-laagse constructie die vocht direct afvoert en de voeten droog en blarenvrij houdt. FALKE maakt gebruik van de beste kwaliteit en de meest duurzame materialen. De ultralichte en ademende polypropyleen-mix in de hardloopsokken gaat 5 tot 10 keer langer mee dan natuurlijke of synthetische alternatieven.