Hoe belangrijk zijn hardloopsokken?

Door Gaby - Marathonloopster

Gaby heeft een grote passie voor hardlopen, haar motto is dan ook "schoenen aan en gaan". Want zo simpel is het eigenlijk! Ze startte ooit met hardlopen als uitlaatklep voor haar werk, destijds was ze IC-verpleegkundige, maar inmiddels is het een echte verslaving geworden! Gaby heeft onder andere de marathon van New York, Bosten én Berlijn gelopen!

Goede hardloopsokken

Wat heb je nodig voor het hardlopen? Fijne hardloopschoenen staan natuurlijk op nummer 1, maar goede hardloopsokken staan zéker op nummer 2! Vooral beginnende hardlopers vergeten dit nog wel eens. En ja, ook ik heb mij daaraan schuldig gemaakt... Het gevolg? Blaren en open hielen door wrijving van natte en afzakkende sokken! Toen ik eenmaal doorhad dat goede hardloopsokken zo belangrijk zijn, ben ik daar natuurlijk gelijk in gaan investeren. Want eerlijk is eerlijk, goede hardloopsokken zijn niet goedkoop. Maar inmiddels snap ik ook waarom! Duurdere hardloopsokken gaan niet alleen veel langer mee dan goedkope hardloopsokken, maar het zijn ook niet zomaar sokken. De hardloopsokken van Falke zijn bijvoorbeeld zo ontwikkeld dat ze goed blijven zitten én er tevens voor zorgen dat je voeten droog blijven. Dus goodbye natte zweetvoeten!

Falke hardloopsokken

Falke heeft jarenlange ervaring in het maken van goede sokken, al sinds 1895 maken zij functionele beenmode! Hun drie speerpunten zijn kwaliteit, vakmanschap en innovatie, en dat zie je helemaal terug in hun sokken (en pantoffels). Het motto van Falke luidt “with you every step”, ze maken dan ook sokken voor ieder moment en elke gelegenheid! Of je nu thuis bent, naar school of werk gaat, of gaat sporten: Falke heeft de juiste sokken.

Al sinds de jaren’ 90 produceert Falke hardloopsokken die steeds weer verder doorontwikkeld worden. Alle Falke hardloopsokken zijn gemaakt van een bijzondere mix van materialen, waardoor de sokken een perfecte pasvorm met een anatomische vormgeving hebben. Daarnaast zijn de Falke hardloopsokken zo ontworpen dat ze optimaal vocht afvoeren. Falke heeft een standaard assortiment aan hardloopsokken, maar ieder seizoen komen er uiteraard ook weer nieuwe designs bij!

Mijn ervaring met Falke

Falke is dan ook precies het merk waar ik al jarenlang hardloopsokken van heb! Ze zijn niet alleen functioneel, maar ook in diverse leuke kleurtjes verkrijgbaar. De sokken zitten lekker, hebben extra steun op de plekken waar je de meeste kans loopt op blaren, maar zijn niet te warm of te dik. De sokken zijn er in hoge en lage modellen. Ikzelf loop het liefst in de allerlaagste modellen, aangezien ik het ook gewoon mooier vind om zo min mogelijk sok te zien. I know: het gaat uiteindelijk om het comfort tijdens het lopen, maar het oog wil ook wat. Bij Falke hoef ik gelukkig niet te kiezen, de lage sokken van Falke zijn mooi én heel comfortabel zijn, een echte win-winsituatie dus. In de winter draag ik overigens wel graag de hogere variant, puur vanwege de warmte rondom de enkels. Sinds ik de juiste sokken heb gevonden zijn de kilometers nog fijner geworden! Kortom: blije voeten = blije hardloper!