Havaianas versus Ipanema

De twee slippermerken Havaianas en Ipanema lijken in meerdere opzichten veel op elkaar, zo komen ze beide uit Brazilië, maken ze beide comfortabele slippers en verkopen ze beide miljoenen slippers per jaar! Maar wat maakt Havaianas nou zo uniek? En waarin onderscheidt Ipanema zich?

Havaianas brengt vreugde aan je voeten!

Havaianas was er als eerste, dit bedrijf werd namelijk in 1962 al opgericht. De slippers van Havaianas zijn gebaseerd op Japanse sandalen die gemaakt zijn van rijststro en dit kun je nog steeds terugzien in hun ontwerpen, de korrelige bovenkant van de zool moet namelijk rijst voorstellen. In 1966 heeft Havaianas zelfs patent aangevraagd (en gekregen) voor hun rubberen slippers en dat maakt hen dus tot de uitvinder hiervan! Al sinds 1999 zijn de slippers van Havaianas ook te koop in o.a. Spanje, Portugal, de Verenigde Staten en Japan, tegenwoordig kun je in meer dan 60 landen Havaianas kopen!

Ontdek jouw everyday moment met Ipanema!

In 1971 is het merk Grendene, het moedermerk van Ipanema, ontstaan. In 2001 bracht Grendene de “sandalias Ipanema” uit en een nieuw merk was geboren! Ipanema heeft zich volledig laten inspireren door de Braziliaanse cultuur, het zal je dan ook niet verbazen dat het voetbed van de slippers gebaseerd is op de tegels van de boulevard van Ipanema Beach. Ook de kleurenexplosie die je tegenkomt in de straten van Rio de Janeiro is terug te vinden in de Ipanema collectie! Jaarlijks worden er meer dan 200 miljoen paar Ipanema’s verkocht in meer dan 100 verschillende landen!

Wie heeft de looks?

Eerlijk is eerlijk, het eerste punt gaat naar Ipanema. De slippers (en sandalen) van Ipanema hebben unieke designs die gecombineerd worden met de hipste details! Ieder seizoen brengt Ipanema weer nieuwe stijlen op de markt, waardoor hun collectie nooit gaat vervelen.

Wie biedt het meeste comfort?

Dit is een gelijkspel! Ipanema’s hebben een voorgevormd voetbed, waardoor je er zéker een dag op kunt lopen. Echter zijn de slippers van Ipanema gemaakt van wat stugger materiaal en dit valt niet bij iedereen in de smaak... Havaianas zijn daarentegen een stukje zachter, waardoor eigenlijk iedereen ze heerlijk vindt zitten!

Wie heeft de beste prijs?

Zowel Ipanema als Havaianas maken kwalitatief goede slippers voor een leuk prijsje! Ben je op zoek naar een basic slipper? Dan ben je bij beide merken ongeveer €10 tot €15 kwijt. Draag je liever een leuk sandaaltje? Ook dan hoef je niet diep in de buidel te tasten, de sandaaltjes van zowel Ipanema als Havaianas kosten namelijk tussen de €20 en €30. Wederom een gelijkspel, waardoor de tussenstand nu op 3-2 komt.

Wie heeft de meest uitgebreide collectie?

Dit punt is duidelijk voor Havaianas! De collectie van Ipanema bestaat namelijk alleen uit slippers en sandalen, terwijl Havaianas ook instappers en espadrilles in hun assortiment heeft! De instappers en espadrilles hebben hetzelfde fijne voetbed als de Havaianas slippers en zijn voorzien van een canvas bovenwerk, dé ultieme zomerschoentjes als je ‘t ons vraagt!

Wie is het duurzaamst?

Zowel Havaianas als Ipanema heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan! Havaianas uit dit vooral door speciale slippers op de markt te brengen en een gedeelte van de omzet hiervan te doneren, in 2004 hebben ze 7% van hun omzet gedoneerd om beschermde diersoorten in Brazilië te helpen en in 2009 hebben ze nogmaals 7% van hun omzet gedoneerd, dit keer om natuurbeschermingsprojecten van Conservartion International te ondersteunen! Ipanema pakt dit iets anders aan, zij doen er namelijk alles aan om hun eigen producten zo duurzaam mogelijk te maken. De Ipanema’s zijn bijvoorbeeld 100% vegan, 100% recyclebaar én milieuvriendelijk geproduceerd!

Omdat de manieren waarop de twee merken zich inzetten zo verschillend zijn, is het niet mogelijk om een winnaar aan te kiezen. Gelijkspel dus...

Wie heeft er gewonnen?

And the award goes to... *tromgeroffel* Havaianas én Ipanema! Degene die meegeteld hebben wisten het waarschijnlijk al, de eindstand is namelijk 4-4! Ipanema onderscheidt zich met hun frisse ontwerpen en hun vernieuwende collecties, maar Havaianas maakt zichzelf uniek door hun fijne (rijst)korrelige voetbed en hun uitgebreide assortiment!

Naar de Havaianas collectie
Naar de Ipanema collectie