Fietsjacks voor heren

Ook in de winter is het heerlijk om op de fiets te stappen. De frisse buitenlucht is goed voor je, al kan de gevoelstemperatuur flink laag zijn als er een guur windje staat. Een fietsjack zorgt ervoor dat je toch kilometers kan maken zonder dat je door de weersomstandigheden gehinderd wordt. Lees meer...

Producten 1-24 van 88

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 88

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Doel fietsjack

Als er wind staat ligt de gevoelstemperatuur vaak een stuk lager dan de daadwerkelijke temperatuur. Een fietsjack is winddicht en beschermt je tegen de wind en kou. Ook een onvoorziene regenbui kan jouw fietstocht niet verpesten als je een fietsjack draagt. De fietsjacks zijn voorzien van een waterafstotende laag. Dit houdt in dat het jack niet volledig waterdicht is, maar wel de eerste regen tegenhoudt. Wel is het van belang dat het jack vocht naar buiten toe af kan voeren, zodat je lichaam ondanks transpiratie toch droog en comfortabel blijft aanvoelen.

Nog meer kenmerken

De fietsjas mag niet te dik zijn, je moet er vrij in kunnen bewegen. Een fietsjack is licht van gewicht en kan klein opgevouwen worden, zodat je deze makkelijk mee kan nemen. De meeste jassen zijn door middel van een rits helemaal tot aan je nek af te sluiten, zodat wind geen kans krijgt om naar binnen te dringen. Sommige fietsjacks hebben een mesh-rugpand, wat zorgt voor veel ventilatie.

Zichtbaarheid

Tijdens de koudere maanden zijn de weersomstandigheden vaak somber en is het snel donker. De meeste fietsjacks hebben reflecterende elementen in de jas zitten, maar om nog meer op te vallen is het verstandig extra reflecterende accessoires te dragen. Zo kun je veilig de fiets op.

Opbergmogelijkheden

Vaak hebben de fietsjacks zakjes op de rug waar je wat spulletjes in op kan bergen, zoals een mobiele telefoon, sleutels en wat te eten. Om je energie op peil te houden is het belangrijk voldoende te eten en te drinken tijdens een lange fietstocht.

Tips

Let op je onderlagen. De vochtafdrijvende eigenschappen van de fietsjacks komen alleen tot hun recht als de onderlagen deze eigenschappen ook hebben.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.