Fiets regenjassen voor heren

In Nederland is het niets geks als het plotseling met bakken uit de hemel komt. Het is dan ook aan te raden een regenjas mee te nemen als je op de fiets stapt, zodat je niet met een nat pak thuiskomt als je onverwachts een regenbui treft. De regenjas moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen om de bescherming te bieden die je nodig hebt. Lees meer...

Producten 1-24 van 44

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 44

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waterdicht en ademend

Een regenjas moet uiteraard waterdicht zijn, maar moet daarnaast in staat zijn om transpiratievocht af te voeren. Heeft de regenjas deze eigenschap niet, dan wordt je door transpiratie alsnog nat en wordt je lichaam koud. Het is vooral belangrijk dat je droog en comfortabel blijft aanvoelen.

Om aan te geven in welke mate een regenjas waterdicht is, wordt gebruik gemaakt van een waterkolom. In onderstaand overzicht kun je aflezen welke bescherming de verschillende waardes bieden.

Vanaf 0 mm: De regenkleding is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: De regenkleding houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de regenkleding uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De regenkleding blijft ook bij langere regenbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De regenkleding is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De regenkleding is bestand tegen zware regenbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.

Nog meer kenmerken

De meeste regenjassen hebben een capuchon. Let er bij het passen van de regenjas op dat de capuchon goed aansluit en dat je gezichtsveld niet beperkt wordt. Daarnaast is het van belang dat je goed opvalt in het donkere, grauwe weer. De meeste regenjassen hebben wel iets van reflectie, maar om dit aan te vullen zijn er ook reflecterende accessoires.

Waar je verder op kan letten is of de mouwen van de regenjas afgesloten kunnen worden, zodat regen geen kans krijgt om via de mouwen binnen te komen. Daarnaast moeten de naden en ritsen zo bewerkt zijn dat er geen regen door kan komen.

Regenjas of poncho

Een alternatief voor een regenjas is een poncho. Een poncho is gemakkelijk over je kleding te trekken en beschermt je bovenlichaam tegen regenbuien. Waait het echter hard, dan is een poncho minder functioneel. Door de wind waait de poncho omhoog en krijgt regen de kans om naar binnen te dringen.

Wasvoorschriften

Laat de regenjas goed drogen na gebruik. Wil je de regenjas schoonmaken, doe dit dan enkel met een spons en warm water. Doe de regenjas alleen in de wasmachine als op het label staat dat dit kan. Gebruik geen wasverzachter, deze kan de technische weefsels beschadigen.

Tips

Combineer je regenjas met een regenbroek en je bent voorbereid op natte weersomstandigheden.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.