Fitness trainingspakken heren

Het is handig om een trainingspak aan te trekken als je naar de sportschool toe gaat. Je spieren zijn dan al gedeeltelijk warm als je arriveert, wat ten goede komt aan je lichamelijke gesteldheid. Warme spieren verkleinen de kans op spierscheuringen of andere blessures. Lees meer...

19 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

19 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Warme spieren

Om de kans op blessures zo klein mogelijk te houden is het van belang dat je spieren warm worden en blijven. Warme spieren zijn soepel en kunnen veel meer hebben. Draag daarom een trainingspak voordat je gaat sporten en houd deze tijdens de warming-up nog even aan. Je spieren blijven op deze manier goed warm. Trek na je workout het trainingspak weer zo snel mogelijk aan, zodat je spieren niet te snel afkoelen. De spierpijn zal daardoor achteraf ook aanzienlijk minder zijn.

Eigenschappen

Een trainingspak bestaat uit een jasje en een broek. Een trainingspak wordt veelal gemaakt van een synthetische stof, zoals polyester. Polyester is licht van gewicht, vorm- en kleurvast, duurzaam en kan transpiratievocht goed afvoeren. Daarnaast droog polyester heel snel.

Een trainingspak zit ook erg comfortabel als je een avondje thuis op de bank hebt gepland. Koop je voor dit doel een trainingspak, dan maakt het niet uit van wat voor materiaal het pak is gemaakt. De broek van het trainingspak heeft over het algemeen ritsen aan de onderkant van de broekspijpen, zodat de broek gemakkelijk aan- en uit te trekken is.

Tips

Het is belangrijk het trainingspak te wassen volgens de wasvoorschriften. Doe je dit niet, dan kunnen bepaalde eigenschappen verloren gaan. De instructies kan je vinden op het label aan de binnenkant van het trainingspak. Gebruik in ieder geval geen wasverzachter en stop het pak niet in de droger.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.