Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Hardloop compressiekleding heren

Compressiekleding wordt nog weleens verward met thermokleding. Daar waar thermokleding een temperatuur regulerende functie heeft, biedt compressiekleding ondersteuning aan de spieren. Compressiekleding zorgt voor een beter uithoudingsvermogen en vermindert de kans op blessures, waardoor prestaties verbeterd worden! Lees meer...

1-24 van 99

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1-24 van 99

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Wat is compressiekleding?

Compressiekleding voor heren zorgt ervoor dat de doorbloeding van de spieren wordt gestimuleerd. Ook vindt er door deze kleding een betere bloedcirculatie plaats. De afvoer van afvalstoffen wordt versneld en daardoor verzuren je spieren minder snel. Doordat de spieren minder snel verzuren houd je het hardlopen langer vol. Door de betere doorbloeding heb je ook nog eens minder kans op blessures. Daarnaast draagt compressiekleding bij aan het herstel na je wedstrijd of training, waardoor je de volgende dag minder last van spierpijn hebt.

Compressiekleding zorgt ook voor een goede lichaamshouding. Doordat de kleding strak om je lichaam zit, wordt je gedwongen in een bepaalde houding te lopen. De kleding oefent druk uit op je spieren, waardoor deze beter op zijn plaats blijven. Je spieren verspillen minder energie en de kans op verzuring is kleiner. Daarnaast zorgt deze verbeterde houding voor een betere ademhaling.

Soorten

Compressiekleding voor heren bestaat uit een compressiebroek en een compressieshirt. De broek zorgt dat de bovenbeenspieren goed op hun plaats blijven zitten. De broek biedt extra ondersteuning op de punten die blessuregevoelig zijn. Als je de broek na je hardloopronde nog een tijdje aanhoudt, blijft je bloedcirculatie gestimuleerd en herstellen je spieren sneller. Combineer je compressiebroek met compressiesokken en de kans op pijntjes in je benen is aanzienlijk kleiner. Compressiesokken bieden ondersteuning aan de onderbenen en zorgen dat deze een betere doorbloeding krijgen.

Je buikspieren, schuine buikspieren en onderrug zijn punten van het lichaam die snel vermoeid raken. Het compressieshirt biedt deze lichaamsdelen ondersteuning. Het shirt zit strak om het lichaam wat resulteert in een betere loophouding en een betere ademhaling. Dit voorkomt vervelende steken in de zij. In tegenstelling tot de compressiebroek draagt een compressieshirt niets bij aan het herstel na de training of wedstrijd.

Materiaal en technologie

Compressiekleding wordt gemaakt van elastisch materiaal, zodat je veel bewegingsvrijheid hebt. De meeste compressiekleding is voorzien van platte naden, wat irritaties aan de huid voorkomt. Polyester is een veel gebruikt materiaal. Dit materiaal is licht van gewicht, voert vocht af, droogt snel en behoudt zijn vorm.

Bepaalde merken passen speciale eigen technologieën toe in de compressiekleding. Adidas past bijvoorbeeld de ClimaLite techniek toe. Deze techniek zorgt voor een snelle afvoer van transpiratie. Nike heeft de Dri-Fit en StayCool technologie, die dezelfde voordelen biedt als de techniek van Adidas.

Wanneer is compressiekleding geschikt?

Veel sporters vinden compressiekleding lekker zitten en dragen deze kleding dan ook tijdens het sporten. De kleding komt het meeste tot zijn recht bij korte fysieke inspanningen, zoals hardlopen, voetbal en tennis. Maar ook bij andere sporten biedt compressiekleding ondersteuning.

Tip

Lees de wasvoorschriften op het waslabel aan de binnenkant van de compressiekleding goed door. Was je namelijk niet volgens de instructies, dan kunnen de technische weefsels beschadigen en verliest de kleding zijn werking.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.