Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Compressiebroeken voor heren

In de professionele sportwereld draagt bijna iedereen een compressieshort, maar ook voor de recreatieve sporter biedt een compressieshort veel voordelen. Of je nu beginnend hardloper bent of ervaren, iedereen kan zijn prestaties verbeteren door het dragen van een compressieshort. Lees meer...

1-24 van 31

Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-24 van 31

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Waarom een compressieshort?

Een compressieshort is niet hetzelfde als een thermoshort. Daar waar een thermoshort als belangrijkste doel heeft je lichaam op temperatuur te houden, biedt een compressieshort ondersteuning aan je spieren. Je rug en bovenbenen krijgen ondersteuning door het dragen van een compressieshort. Je draagt de short onder je hardloopbroek. De bloedsomloop wordt verbeterd, wat zorgt voor een verkleinde kans op blessures.

Tevens worden afvalstoffen sneller afgevoerd, waardoor de kans op verzuring kleiner wordt. Je spieren worden minder stijf en je uithoudingsvermogen neemt toe. Trek een compressieshort aan en je gaat merken dat je hardloopprestaties verbeteren! Ook wanneer je een blessure hebt opgelopen, is het verstandig een compressieshort te dragen. De short zorgt in dit geval voor een sneller herstel.

Ademend

Vochtafdrijvend en licht van gewicht zijn de belangrijkste eigenschappen van het materiaal waarvan een compressieshort wordt gemaakt. Daarnaast zorgen platte naden ervoor dat een compressieshort comfortabel zit, zonder te schuren. Over je compressieshort trek je een hardloopbroek aan. Deze broek moet ook vochtafdrijvende eigenschappen bezitten, zodat de functie van de compressieshort niet verloren gaat.

Techniek

Sommige merken maken gebruik van speciale technieken om de perfecte eigenschappen aan de kleding toe te kunnen voegen. Nike maakt bijvoorbeeld gebruik van de Dri-Fit technologie en Adidas heeft de Climalite technologie. Puma past de PowerCell Lite Compressie technologie toe die ervoor zorgt dat de bloedsomloop wordt gestimuleerd, je uithoudingsvermogen wordt verbeterd en je lichaam sneller herstelt.

Tips

Hou je compressieshort nog een tijdje aan na je hardloopronde. Je spieren herstellen dan sneller, doordat je bloedcirculatie gestimuleerd blijft.
Trek ook een compressieshirt aan en zowel je onder- als bovenlichaam krijgen de ondersteuning die ze verdienen.
Was je compressieshort volgens de wasvoorschriften. Deze staan beschreven op het label aan de binnenkant van de short.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.