Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Compressieshirts heren

Een compressieshirt wordt nog weleens verward met een thermoshirt. Een thermoshirt heeft als belangrijkste doel je lichaamstemperatuur regelen, terwijl een compressieshirt ondersteuning aan je spieren biedt. Lees meer...

1-24 van 57

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

1-24 van 57

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Waarom compressie?

Een compressieshirt biedt ondersteuning aan je spieren. Een compressieshirt zit vrij strak waardoor spiervibraties worden verminderd waardoor je meer energie overhoudt en langer kunt hardlopen zonder dat de spieren uitgeput raken. Het shirt bevordert de bloeddoorstroming wat verzuring tegengaat. Doordat het compressieshirt zorgt dat je een betere houding aanneemt, worden blessures verminderd en ga je, vrijwel onbewust, beter ademhalen. Dit kan zorgen dat een zijsteek voorkomen wordt. Het compressieshirt biedt ondersteuning aan de spieren die het snelst vermoeid raken, de buikspieren, de spieren aan de zijkanten van je bovenlichaam en je onderrug.

Compressieshirts zijn er met lange mouwen, korte mouwen of zonder mouwen. De meeste compressieshirts hebben een ronde hals, maar er zijn er ook die een kort opstaand kraagje hebben.

De eerste laag

Het compressieshirt is de laag die je direct op de huid draagt. Het is belangrijk dat het shirt is gemaakt van materiaal dat transpiratie snel kan afvoeren naar de volgende laag. Ook moet het materiaal licht van gewicht zijn en veel bewegingsvrijheid bieden. Sommige compressieshirts hebben een paar gedeeltes met mesh die zorgen voor extra ventilatie. Compressieshirts met platte naden voorkomen irritatie.

De tweede laag moet de transpiratie van de eerste laag verder naar buiten toe afvoeren. Een hardloopshirt is geschikt als tweede laag. Een hardloopjack kan als derde laag gedragen worden. Deze laag biedt bescherming tegen regen en wind. Alle lagen moeten vochtafdrijvende eigenschappen bezitten. Heeft één van de lagen dit namelijk niet, dan komt deze eigenschap van de andere lagen ook niet tot zijn recht.

Technieken

Sommige merken zorgen dat de vochtafdrijvende eigenschappen worden toegevoegd aan het compressieshirt door het toepassen van een speciale techniek. Nike noemt deze techniek Dri-Fit en Under Armour werkt met de HeatGear technologie. Beide technieken zorgen ervoor dat je lichaam droog en koel blijft aanvoelen.

Tips

Was je compressieshirt volgens de wasvoorschriften, welke te vinden zijn op het label aan de binnenkant van het shirt. Door het compressieshirt verkeerd te wassen kunnen belangrijke eigenschappen verloren gaan.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.