Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Thermokleding heren speciaal voor hardlopen

Thermokleding biedt in de zomer verkoeling en in de winter warmte. Thermokleding kan je dan ook het hele jaar door dragen. Je draagt de thermokleding onder je hardloopkleding. Welke voordelen biedt thermokleding je nog meer? Lees meer...

1-24 van 36

Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-24 van 36

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Seizoenen

Voor ieder seizoen is er geschikte thermokleding. Daar waar de thermokleding in de winter warmte biedt, biedt de thermokleding in de zomer verkoeling. In de winter ligt de focus op het warm houden van je lichaam. In de zomer ligt de focus op het afvoeren van zweet, waardoor je lichaam droog en koel blijft aanvoelen. Thermokleding draag je onder je hardloopkleding. Doordat thermokleding voorzien is van platte naden of zelfs naadloos is, kriebelt en irriteert deze kleding niet.

Thermokleding speciaal geschikt voor hardlopen is er voornamelijk in de vorm van shirts. Deze shirts kunnen korte of lange mouwen hebben of ze zijn mouwloos. Er zijn ook thermobroeken. Dit zijn voornamelijk thermo boxershorts die goed onder een running tight passen.

Zomer thermokleding

Thermokleding die geschikt is voor de zomer heeft als belangrijkste taak je lichaam op temperatuur te houden door het afvoeren van transpiratie. Thermokleding in de zomer moet aansluitend om je lichaam zitten. Doe je dit niet, dan ontstaat er een laagje lucht tussen je huid en de thermokleding. Dit laagje lucht zorgt voor warmte, terwijl je juist verkoeling nodig hebt.

Winter thermokleding

In de winter is het belangrijk dat je lichaam warm blijft, vooral je bovenlichaam is hierin een belangrijke factor. Is je bovenlichaam warm, dan is het voor de rest van je lichaam makkelijker om op temperatuur te komen of te blijven. Door het dragen van thermokleding zorg je voor de warmte die je nodig hebt en daarnaast zorgt thermokleding dat deze warmte wordt vastgehouden. Winter thermokleding zit wat ruimer om je lichaam dan zomer thermokleding. Er ontstaat daardoor een laagje lucht tussen je huid en je thermokleding. Dit laagje lucht heeft een isolerende werking en houdt je lichaam op temperatuur.

Tips

Winter thermokleding wordt aangeraden als de buitentemperatuur onder de 10 graden Celsius ligt.

Was je thermokleding volgens de wasvoorschriften. Dit om te voorkomen dat er belangrijke eigenschappen verloren gaan.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.