Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Zomer thermokleding voor heren

Wat je misschien niet verwacht is dat thermokleding ook in de zomer zeer geschikt is om te dragen. De focus van zomer thermokleding ligt wel anders dan bij winter thermokleding. Wij leggen uit wat de functies en eigenschappen zijn van zomer thermokleding. Lees meer...

20 Artikel(en)

20 Artikel(en)

Waarom zomer thermokleding?

Als je gaat hardlopen in zomerse temperaturen verlies je veel vocht door middel van transpireren. Zomer thermokleding zorgt dat dit transpiratievocht zo snel mogelijk wordt afgevoerd, zodat je lichaam droog en op temperatuur blijft. Zomerse thermokleding heeft daardoor een verkoelende werking.

Direct op je huid

Je draagt zomer thermokleding direct op je huid. De thermokleding moet goed aansluiten om je lichaam, zodat er geen luchtlaagje kan ontstaan tussen je huid en de thermokleding. Het laagje lucht heeft namelijk een isolerende werking waardoor de thermokleding warmte gaat bieden in plaats van verkoeling die je wilt hebben in de zomer. Door de thermokleding strak om je lichaam te dragen, kan de kleding het transpiratievocht goed opnemen en snel weer afvoeren naar de eventuele volgende laag.

Je kan alleen een thermoshirt aantrekken, maar je kan ook een hardloopshirt over je thermoshirt aantrekken. Belangrijk is dat dit shirt dezelfde vochtafdrijvende eigenschappen bezit als het thermoshirt.

Gevolgen geen thermokleding

Sport je zonder thermokleding in de zomer, dan zal het transpiratievocht de poriën blokkeren. Je lichaamstemperatuur gaat dan omhoog en je houdt het hardlopen minder lang vol. Standaard kleding neemt vocht op en wordt door transpiratie nat en koud. Door het dragen van thermokleding voorkom je nare geurtjes en loop je droog, koel en comfortabel je hardloopronde.

Tips

Koop je thermokleding strak, maar niet knellend. Check daarom de bijbehorende maattabel van de thermokleding. Per merk is het verschillend welke maat geschikt is.

Om ervoor te zorgen dat je thermokleding zijn eigenschappen blijft behouden, is het belangrijk deze te wassen volgens de wasvoorschriften. Deze voorschriften kan je vinden op het label aan de binnenkant van de thermokleding. Thermokleding mag bijvoorbeeld niet te warm gewassen worden en ook niet in de droger gedaan worden.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.