Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Heren Wandeljassen

Regen, wind.. en dan schijnt de zon weer! Tijdens een wandeling kun je te maken krijgen met verschillende weesomstandigheden en hier ben je dan ook graag op voorbereid. Met de juiste wandeljas kun jij alle weersomstandigheden aan en hoef je je hier dus tijdens de wandeling niet mee bezig te houden! Waar je op moet letten? Lees meer...

1-24 van 25

Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-24 van 25

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Wind- en waterdicht

Met de juiste wandeljas ben jij voorbereid op alle weertypen. Een wandeljas heeft water- en winddichte eigenschappen. Waterdichtheid betekent niet voor elk kledingstuk hetzelfde. De ene jas kan slechts een paar druppels buiten houden terwijl een andere jas je drooghoudt in een flinke stortbui. Om aan te geven in welke mate de regenkleding waterdicht is, wordt gebruikgemaakt van de term waterkolom. Deze wordt aangegeven met een aantal mm. Dit is wat deze waarden betekenen:

Ademend en sneldrogend

Tijdens het wandelen ben je constant in beweging en het is dan ook niet gek als je hierbij gaat zweten. Door het ademend vermogen van een wandeljas wordt dit tranpiratievocht afgevoert naar buiten en blijft je lichaam droog en fris.

En mocht je inderdaad die onverwachte regenbui over je heen krijgen, is het wel fijn als de jas zo snel mogelijk weer opdroogt.

wat is nog meer belangrijk?

Een wandeljas moet voldoende bewegingsvrijheid bieden en tevens passend om je lichaam vallen. Zorg dat je je armen omhoog kunt doen zonder dat ook de jas ver omhoog schuift. Daarnaast mag de jas ook niet té ruim vallen, want dan kunnen kou en wind onder de jas door komen. Ook het gewicht van de jas kan bijdragen aan het draagcomfort.

Check wat voor zakken de jas heeft. Het is fijn om basisspullen op te kunnen bergen in je jas, zodat je niet steeds je tas hoeft te pakken of zelfs helemaal geen tas mee hoeft te nemen.

Tips

In de winter is het buiten vaak al snel donker. Om goed zichtbaar te zijn kun je kiezen voor een fel gekleurde jas of een jas met reflecterende details.