Outdoor jassen heren

Regen, wind.. en dan schijnt de zon weer! Tijdens een wandeling kun je te maken krijgen met verschillende weesomstandigheden en hier ben je dan ook graag op voorbereid. Met de juiste outdoor jas kun jij alle weersomstandigheden aan en hoef je je hier dus tijdens de wandeling niet mee bezig te houden! Waar je op moet letten? Lees meer...

Producten 1-24 van 63

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 63

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wind- en waterdicht

Met de juiste outdoor jas ben jij voorbereid op alle weertypen. Een outdoor jas voor heren heeft water- en winddichte eigenschappen. Waterdichtheid betekent niet voor elk kledingstuk hetzelfde. De ene jas kan slechts een paar druppels buiten houden terwijl een andere jas je drooghoudt in een flinke stortbui. Om aan te geven in welke mate de jas waterdicht is, wordt gebruikgemaakt van de term waterkolom. Deze wordt aangegeven met een aantal mm. Dit is wat deze waarden betekenen:

Vanaf 0 mm: De regenkleding is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: De regenkleding houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de regenkleding uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De regenkleding blijft ook bij langere regenbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De regenkleding is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De regenkleding is bestand tegen zware regenbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.

Ademend en sneldrogend

Tijdens het wandelen ben je constant in beweging en het is dan ook niet gek als je hierbij gaat zweten. Door het ademend vermogen van een outdoor jas wordt dit transpiratievocht afgevoerd naar buiten en blijft je lichaam droog en fris.

En mocht je inderdaad die onverwachte regenbui over je heen krijgen, is het wel fijn als de jas zo snel mogelijk weer opdroogt.

Wat is nog meer belangrijk?

Een outdoor jas voor heren moet voldoende bewegingsvrijheid bieden en tevens passend om je lichaam vallen. Zorg dat je je armen omhoog kunt doen zonder dat ook de jas ver omhoog schuift. Daarnaast mag de jas ook niet té ruim vallen, want dan kunnen kou en wind onder de jas door komen. Ook het gewicht van de jas kan bijdragen aan het draagcomfort.

Check wat voor zakken de jas heeft. Het is fijn om basisspullen op te kunnen bergen in je jas, zodat je niet steeds je tas hoeft te pakken of zelfs helemaal geen tas mee hoeft te nemen.

Tips

In de winter is het buiten vaak al snel donker. Om goed zichtbaar te zijn kun je kiezen voor een fel gekleurde jas of een outdoor jas met reflecterende details.