Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Heren Wandelpulli's

Een pulli is warm en licht van gewicht en dat maakt dit kledingstuk ideaal om te dragen tijdens een wandeling. Daarnaast is deze ademend en het voert vocht af naar buiten. Zeker op de koude dagen is een pulli dan ook een absolute musthave! Lees meer...

1-24 van 69

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

1-24 van 69

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Materiaal en pasvorm

Het is belangrijk dat de pulli goed aansluit op het lichaam, op deze manier gaat de minste warmte verloren. De pulli’s hebben vaak ook een korte ritssluiting, welke je eventueel een stukje open kunt zetten als je het warm krijgt. Ook is de ritssluiting natuurlijk erg handig om de pulli makkelijk aan en uit te trekken.

Pulli’s worden veelal gemaakt van fleece stof en elastische materialen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de pulli het transpiratievocht direct afvoert naar buiten, waardoor het lichaam droog en warm blijft. Pulli’s worden ook wel eens van katoen gemaakt, echter is dit niet de meest geschikte stof hiervoor. Pulli’s van katoen nemen vocht op en voeren dit niet af, hierdoor wordt de pulli zwaarder en kan het lichaam snel afkoelen.

Het 3-lagensysteem

Op welke manier kun je je op iedere temperatuur voorbereiden? Met het drielagensysteem kun je je outfit op ieder moment aanpassen! Heb je het koud? Dan trek je een extra laagje aan. Heb je het warm? Dan doe je een laagje uit. De pulli is de tweede laag, de laag met een isolerende functie. Deze laag voert vocht af naar buiten en draagt bij aan het vasthouden van warmte.

Tips

Op de warmere dagen is een pulli waarschijnlijk overbodig, kijk daarom voor je wandeling altijd even naar het weerbericht.

Een pulli is licht van gewicht. Twijfel je over het weer? Neem dan desnoods de pulli mee in je rugzak!

Als alternatief voor de pulli kun je ook een fleecevest of sweater dragen.