Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Wandelsweaters heren

Ben je op zoek naar een wandelsweater? Deze zijn warm en comfortabel en zien er ook nog eens goed uit. Sweaters houden het lichaam warm wanneer het kouder is. Lees meer...

22 Artikel(en)

22 Artikel(en)

Het beste materiaal

Een sweater van 100% merino wol is van de beste kwaliteit, deze stof heeft veel goede eigenschappen. De wol heeft een heel goede isolatiewaarde. Ook reinigt de wol zichzelf dus hoeft de sweater maar af en toe gewassen te worden, vaak is alleen de sweater even uithangen al genoeg. Merino wol zorgt ervoor dat er geen nare zweetluchtjes vrijkomen. Ook kriebelt de merino wol niet. Wanneer je de trui wel wilt wassen dan moet dit met een pH-neutraal vloeibaar wasmiddel op 25 graden Celcius gebeuren. De sweater kan daarna niet in de wasdroger en ook niet in direct zonlicht opgehangen worden. Dit kan er voor zorgen dat de wol gaat verkleuren.

Andere materialen

Het is belangrijk dat het zweet goed wordt afgevoerd en niet in de sweater blijft hangen. Kies daarom niet voor een katoenen sweater of trui. Katoen neemt het vocht wel op maar geeft het niet af aan de volgende kledinglaag of buitenlucht. Daardoor wordt de sweater nat en koud. Polyester of een combinatie van polyester en katoen zijn goede vervangers van de wollen sweater.

Windstopper

Er zijn ook sweaters die speciaal gemaakt zijn als windstopper. Deze hebben een binnenvoering die ervoor zorgt dat de wind niet door de trui heen waait. De binnenvoering voert transpiratievocht wel af waardoor de trui droog en comfortabel blijft.

Tip

Was de sweater volgens de wasvoorschriften die in het label aan de binnenkant terug te vinden zijn. Zo blijft de sweater mooi en blijven de functies van de sweater behouden.

Toch nog vragen over de wandelsweaters? Stel ze gerust aan onze klantenservice.