Lage wandelschoenen heren

Ben jij een fanatieke wandelaar en maak je voornamelijk wandelingen over vlakke paden? Dan zijn lage wandelschoenen geschikt voor jou! Maar waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste lage wandelschoenen? Lees meer...

24 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

24 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Eigenschappen

Lage wandelschoenen voor heren bieden veel bewegingsvrijheid. De lage wandelschoenen zijn niet extreem warm en je kunt vanaf je enkels vrij bewegen. Voor wandelingen over vlakke paden bieden deze schoenen de juiste ondersteuning. Loop je lange tochten over deze paden op je sneakers? Dan is de kans op blessures groot!

Om verzekerd te zijn van droge voeten kun je kiezen voor waterdichte wandelschoenen. Vaak zijn wandelschoenen bewerkt met Hydropel en/of Isotex, waardoor er geen water in de schoenen kan komen.

Voor de warmere dagen is het juist fijn als de schoenen ademend zijn, waardoor de warmte en eventueel transpiratievocht afgevoerd kan worden. In wandelschoenen wordt hiervoor veelal het materiaal mesh gebruikt.

Lage wandelschoenen met een goed profiel in de zool bieden veel grip. Hierdoor zijn ze niet alleen geschikt voor vlakke ondergronden, maar kun je ze bijvoorbeeld ook op oneffen terrein dragen.

Lage wandelschoenen passen

Pas je wandelschoenen aan het einde van de dag. Als voeten warm worden en naar mate de dag vordert zetten jouw voeten uit. Door de schoenen in de morgen te passen is de kans groot dat de schoenen uiteindelijk alsnog te klein blijken te zijn.

Heb je altijd speciale wandelsokken aan tijdens een wandeling? Trek deze dan ook aan bij het passen, op deze manier kun je een zo goed mogelijk beeld schetsen om te voelen hoe de nieuwe schoenen zitten.

Tips

Er bestaan speciale wandelsokken, deze sokken zijn naadloos of hebben platte naden. De wandelsokken kunnen vocht afvoeren en hierdoor blaren voorkomen.

Maak, voordat je aan een lange wandeling begint, eerst een aantal korte wandelingen om de schoenen goed in te lopen. Zo kunnen de schoenen zich naar je voeten vormen waardoor de kans op blaren en irritaties kleiner wordt.

Ga je wandelingen maken in de bergen? Kies dan voor hoge wandelschoenen. Doordat je veel omhoog en omlaag loopt is de kans dat je voeten verschuiven in lage schoenen groot. Hoge wandelschoenen zijn steviger waardoor de voeten goed op hun plek blijven en ook de enkels extra ondersteund worden.