Voetbalshirts voor heren

Een voetbalshirt is een onmisbaar onderdeel van je voetbaltenue. Maar wanneer kies je voor een voetbalshirt met lange mouwen en wanneer voor korte mouwen? En over welke eigenschappen moet een voetbalshirt beschikken? We vertellen je er graag meer over!

Lees meer...

Producten 1-24 van 183

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 183

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Geschikt materiaal

Voetbal is een intensieve sport waarbij de kans groot is dat je gaat transpireren. Het materiaal waarvan voetbalshirts gemaakt worden, moet in staat zijn om deze transpiratie naar buiten af te voeren. Dit zorgt ervoor dat het lichaam droog blijft en in staat is om de juiste temperatuur aan te houden. Niet ieder materiaal is geschikt om voetbalshirts van te maken. Synthetische stoffen, zoals bijvoorbeeld polyester, zijn uitermate geschikt om te gebruiken voor voetbalshirts. Polyester is licht van gewicht, droogt snel en voert vocht goed af.

Korte of lange mouwen

Voetbalshirts zijn zowel verkrijgbaar met lange mouwen als met korte mouwen. Of je voor een model met lange of korte mouwen kiest is allereerst afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en daarnaast natuurlijk ook van het weer! Bij koud weer is het wellicht lekker en verstandig om een voetbalshirt met lange mouwen te dragen, maar op warmere dagen vind je het waarschijnlijk fijner om een voetbalshirt met korte mouwen aan te hebben. Het is in ieder geval belangrijk dat het shirt in staat is om je spieren goed warm te houden, zodat de kans op blessures verkleind wordt.

Wasvoorschriften

Het is belangrijk om een voetbalshirt zo snel mogelijk na een training of wedstrijd te wassen. Op die manier krijgt transpiratievocht zo min mogelijk kans om in het shirt te trekken en daarmee de kwaliteit aan te tasten. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van het voetbalshirt is het verstandig om het voetbalshirt volgens de wasvoorschriften te wassen. Deze wasvoorschriften staan vaak beschreven op het label aan de binnenkant van het voetbalshirt.

Tip

Polyester is een sneldrogende stof, het is dan ook niet nodig om een voetbalshirt in de droger te stoppen als het shirt uit de wasmachine komt. Als je het shirt ophangt aan het droogrek of aan de waslijn zal deze binnen no-time droog zijn!