Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Voetbalshirts voor heren

Een voetbalshirt is een onmisbaar onderdeel van je voetbaltenue. Wanneer kies je voor een voetbalshirt met lange mouwen en wanneer voor korte mouwen? Welke eigenschappen moet een voetbalshirt nog meer hebben? We vertellen je hier graag meer over. Lees meer...

1-24 van 336

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1-24 van 336

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Geschikt materiaal

Niet elk materiaal is geschikt om in te voetballen. Voetbal is een intensieve sport waarbij je gaat transpireren. Het materiaal waarvan een voetbalshirt wordt gemaakt moet in staat zijn om deze transpiratie naar buiten toe af te voeren. Dit zorgt dat je droog blijft en dat je lichaam de juiste temperatuur behoudt. Synthetische stoffen zijn geschikte materialen. Synthetische stoffen zijn licht van gewicht, drogen snel en voeren vocht goed af. Katoen is niet geschikt, tenzij katoen wordt gecombineerd met een synthetische stof. Katoen neemt vocht op en wordt zwaar, nat en koud als je gaat transpireren. Een droog shirt zit veel fijner dan een nat shirt.

Korte of lange mouwen

Voetbalshirts zijn er met lange mouwen en met korte mouwen. Wanneer je voor welke lengte kiest is afhankelijk van het weer en je persoonlijke voorkeur. Belangrijk is in ieder geval dat je spieren goed warm zijn en blijven om de kans op blessures te verkleinen. Is het buiten frisser weer, dan kan je een voetbalshirt met lange mouwen aantrekken.

Wasvoorschriften

Zorg dat je het voetbalshirt snel na een training of wedstrijd wast. Transpiratie krijgt dan zo min mogelijk kans om in het shirt te trekken en de kwaliteit daardoor aan te tasten. Was het voetbalshirt volgens de wasvoorschriften. De instructies staan beschreven op het label aan de binnenkant van het voetbalshirt. Stop het shirt niet in de droger, maar hang deze op aan het droogrek. Het materiaal droogt snel.

Tip

Per merk kan de maatvoering verschillen. Check in de bijbehorende maattabel welke maat je nodig hebt.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.