Skihandschoenen en wanten voor heren

Om koude handen te voorkomen kun je in de winter (en op wintersport) maar beter skihandschoenen of wanten dragen! Maar welke soort is geschikt voor jou? En waar moet je op letten bij de aanschaf van een paar skihandschoenen of wanten?

Lees meer...

Producten 1-24 van 74

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 74

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat zijn de beste skihandschoenen voor heren?

Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur kies je voor wanten of voor skihandschoenen. Binnen het Plutosport.nl assortiment vind je wanten en skihandschoenen voor heren van Barts, Burton, Jack Wolfskin en nog veel meer bekende topmerken! De beste skihandschoenen voor heren hebben het juiste materiaal, de perfecte pasvorm en boordlengte. Het beste materiaal is Gore-Tex of Sympatex, je handen worden hiermee namelijk beschermd tegen wind en vocht, de bovenzijde is vaak van nylon of polyester gemaakt. De skihandschoenen voor heren zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten, de handschoen moet aansluiten en voldoende bewegingsvrijheid geven. Je moet eigenlijk niet voelen dat je handschoenen aan hebt, oké een klein beetje dan, want je handen moeten er wel warmer door worden!

Zijn de skihandschoenen voor heren waterdicht?

Ja zeker! Niets zo vervelend als dat je alsnog natte handen krijgt bij het dragen van handschoenen of wanten. En dit gaat ook ten koste van jouw skikwaliteiten! Veel skihandschoenen voor heren zijn waterafstotend of waterdicht, deze informatie staat duidelijk beschreven in de productomschrijving!

Wat is het verschil tussen wanten en skihandschoenen voor heren?

Bij wanten zitten alle vingers, behalve de duim, in één en dezelfde ruimte, waardoor de vingers elkaar op kunnen warmen. De handen zijn bij wanten omringd door dik isolatiemateriaal, waardoor de warmte van de hand niet snel kan ontsnappen. Het enige nadeel van wanten is dat je de vingers niet afzonderlijk van elkaar kan bewegen. Hierdoor moet je deze waarschijnlijk uitdoen als je bijvoorbeeld je skischoen losser wilt doen of een foto gaat maken. Als je de wanten vervolgens weer aandoet zijn de handen wel weer snel warm! Bij skihandschoenen zit elke vinger in een aparte ruimte en daardoor kun je deze los van elkaar goed bewegen. Tussen de vingers zit niet veel ruimte waardoor de isolatielaag op deze plekken niet extreem dik is. Warmte gaat bij skihandschoenen voor heren dan ook sneller verloren dan bij wanten.

Tips

Naast het bieden van warmte hebben handschoenen en wanten nog een andere belangrijke functie: het beschermen van de handen. Ski’s en snowboards zijn erg scherp, als er één tegen je hand aan komt, is de kans groot dat je hand openligt… Handschoenen/wanten zorgen dat ook in deze gevallen (vries)wondjes worden voorkomen. Skihandschoenen en wanten voor heren zijn vaak voorzien van een koord of klittenbandstrip om de handschoen goed te laten sluiten om de pols. Dit voorkomt dat sneeuw en wind in de handschoen/want kan komen. Trek het koordje niet te strak aan!