10% extra korting in de wintersport shop

code: WINTER21NL

Skihandschoenen heren

Om koude handen te voorkomen kun je in de winter (en op wintersport) maar beter skihandschoenen of wanten dragen! Maar welke soort is geschikt voor jou? En waar moet je op letten bij de aanschaf van een paar skihandschoenen of wanten? Lees meer...

Producten 1-24 van 85

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 85

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wanten zijn warmer

Bij wanten zitten alle vingers, behalve de duim, in één en dezelfde ruimte, waardoor de vingers elkaar op kunnen warmen warmen. De handen zijn bij wanten omringd door dik isolatiemateriaal, waardoor de warmte van de hand niet snel kan ontsnappen. Het enige nadeel van wanten is dat je de vingers niet afzonderlijk van elkaar kan bewegen. Hierdoor moet je deze waarschijnlijk uitdoen als je bijvoorbeeld je skischoen losser wilt doen of een foto gaat maken. Als je de wanten vervolgens weer aandoet zijn de handen wel weer snel warm!

Skihandschoenen zijn makkelijker

Bij een skihandschoen voor heren zit elke vinger in een aparte ruimte en daardoor kun je deze los van elkaar goed bewegen. Tussen de vingers zit niet veel ruimte waardoor de isolatielaag op deze plekken niet extreem dik is. Warmte gaat bij skihandschoenen dan ook sneller verloren dan bij wanten.

Materiaal

Skihandschoenen voor heren bestaan vaak uit verschillende materialen, bij de handpalm wordt vaak gebruik gemaakt van leer en de bovenzijde is vaak van nylon of polyester gemaakt. Isolatiemateriaal als Gore-Tex of primaloft zorgen dat warmte wordt vastgehouden. Veel skihandschoenen zijn waterafstotend of waterdicht, dit staat beschreven in de productomschrijving!

Tips

Naast het bieden van warmte hebben skihandschoenen en wanten nog een andere belangrijke functie: het beschermen van de handen. Ski’s en snowboards zijn erg scherp, als er één tegen je hand aan komt, is de kans groot dat je hand open ligt… skihandschoenen/wanten zorgen dat ook in deze gevallen (vries)wondjes worden voorkomen.

Skihandschoenen en wanten voor heren zijn vaak voorzien van een koord of klittenbandstrip om de skihandschoen goed te laten sluiten om de pols. Dit voorkomt dat sneeuw en wind in de skihandschoen/want kan komen. Trek het koordje niet te strak aan!