Header USP's
Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Retourneren  Gratis retourneren Bedrukkingsservice  Bedrukkingsservice Tips&Trends  Tips&Trends

Wintersport fleece heren

Actief bezig zijn en gezelligheid staan centraal tijdens de wintersport. Belangrijk is dat je lichaam in beide gevallen op temperatuur blijft. Fleece is een zachte en warme laag. Trek onder je fleece thermokleding aan en over je fleece een skijas en jij bent klaar voor de wintersport! Lees hier...

13 Artikel(en)

13 Artikel(en)

Zacht vachtje

Tijdens de wintersport wil je geen hinder ondervinden van kou. Fleece is warm en zacht en is een perfect om te dragen als tussenlaag, ook wel de tweede laag genoemd volgens het 3-lagensysteem. Door je te kleden volgens dit systeem ben je voorbereid op alle weersomstandigheden en blijf je in al deze omstandigheden warm. Thermokleding wordt als eerste laag gedragen. Thermokleding voert transpiratievocht af en houdt je lichaam droog. De skijas is de derde, buitenste laag en beschermt je tegen sneeuw, regen en wind. De tweede laag heeft een isolerende functie. Fleece is zo’n isolerend kledingstuk. Voordelen van fleece zijn dat het nauwelijks water opneemt, het zakt niet uit, het is licht van gewicht, voert zweet af en droogt snel. De luchtlaag tussen de thermokleding en de fleece werkt isolerend, waardoor warmte wordt vastgehouden.

Skilift

Ook in de skilift is het belangrijk dat je lichaam op temperatuur blijft. Doordat je dan stil zit kan je lichaam snel afkoelen. Door het dragen van de drie lagen voorkom je dat je lichaam snel afkoelt en blijft je lichaam tijdens iedere omstandigheid op de juiste temperatuur. Doordat de kleding uit verschillende lagen staat, is er altijd de mogelijkheid een laag uit te trekken als het erg warm is. Deze manier van kleden beschermt je voldoende tegen extreme kou dus je bent op alles voorbereid.

Details

De fleece artikelen in het assortiment verschillen van dikte. Daarnaast bevatten sommige fleeces stretch, wat zorgt voor een comfortabele pasvorm. Fleece moet aansluitend zitten. Elastiek rond de nek, manchetten en taille voorkomt dat er koude lucht via deze punten naar binnen kan komen. Er zijn ook fleeces met een capuchon. Via je hoofd verlies je veel warmte en door een capuchon te dragen neemt deze hoeveelheid flink af. Er zijn fleeces met een doorlopende rits of met een korte rits. Verder kun je letten op het aantal zakken van de fleece. Of de fleece die jij bekijkt voorzien is van deze eigenschappen kun je terugvinden in de desbetreffende productomschrijving.

Tips

Het is belangrijk de fleece te wassen volgens de wasvoorschriften, zodat belangrijke eigenschappen niet verloren gaan. Fleece is ook geschikt te dragen op frisse najaarsdagen.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.