Skibroeken voor heren

Stap jij binnenkort op je snowboard of ski’s? Wil je er stoer uitzien, maar wel beschermd zijn en warm blijven? Een skibroek voor heren zorgt ervoor dat wind en kou buiten blijven en dat jij je alleen maar hoeft te richten op je skiprestaties.

Lees hier...

Producten 1-24 van 55

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 55

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Casual broeken versus skibroeken voor heren

Als je in de sneeuw terecht komt en je hebt een casual broek aan, dan wordt deze nat en krijg je het koud. Je spieren gaan verkrampen en de kans op blessures wordt groter. Een skibroek voor heren daarentegen houdt je warm en droog. Een skibroek voor heren is gemaakt van materiaal dat water afstoot en dat ventileert. Daarnaast voert dit materiaal transpiratievocht af. Een skibroek voor heren is zo gemaakt dat je er actief in kan bewegen. Ook zijn de skibroeken voor heren sterk, ze kunnen tegen een stootje en bieden jou alle comfort die je nodig hebt tijdens een snelle afdaling. 

Wat is een goede skibroek voor heren?

Naast dat een skibroek voor heren je warm en drooghoudt heeft de broek nog veel meer technische functies! Zo zijn er zogenoemde salopettes. Dit zijn skibroeken met bretels welke voorkomen dat je broek afzakt tijdens het skiën of snowboarden. Om ervoor te zorgen dat de skibroek voor heren goed aansluit is deze voorzien van een elastische of verstelbare tailleband, in combinatie met een rits en een drukknoop. Om sneeuw buiten te houden is de skibroek voor heren voorzien van sneeuwvangers aan de onderkant van de broekspijpen. Ook zitten er aan de onderkant van de broekspijpen vaak ritsen, zodat je de skibroek makkelijk aan en uit kan trekken. Getapete naden zijn naden die zo zijn afgewerkt dat ze ook waterdicht/waterafstotend zijn. De broekzakken zijn voorzien van een rits en gaan in veel gevallen open van boven naar beneden. Zo kunnen deze niet opengaan als je ergens te dicht langsloopt.  

Is een skibroek voor heren waterdicht?

De waterdichtheid van een skibroek voor heren wordt aangegeven door middel van de waterkolom. De waterkolom wordt aangegeven in millimeters. Daarbij geldt dat hoe hoger het getal, hoe hoger de waterdichtheid. In de productomschrijving kun je lezen welke waterkolom de skibroek voor heren heeft.

Waterdichtheid van skibroeken

Als je gaat wintersporten wil je natuurlijk een skibroek dragen die warm en waterdicht is. De waterdichtheid van skibroeken wordt gemeten in waterkolom, wat de verschillende waardes inhouden kun je aflezen in het overzicht hieronder.

Vanaf 0 mm: Een skibroek is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: Een skibroek houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de broek uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De skibroek blijft ook bij langere sneeuwbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De skibroek is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De skibroek is bestand tegen zware sneeuwbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.

 

Zorg dat de skibroeken die je meeneemt ademend is en goede ventilatie biedt. Dit zorgt er in eerste instantie voor dat je het minder snel heel warm krijgt en wanneer dat wel het geval is, wordt transpiratievocht afgevoerd naar de buitenlucht. Kortom, de waterdichte laag mag vocht van binnen naar buiten doorlaten, maar niet andersom.

Hoe was ik een skibroek voor heren?

Om de belangrijke eigenschappen van de skibroek voor heren te behouden is het belangrijk de skibroek te wassen volgens de wasvoorschriften. Check voor het wassen altijd de wasvoorschriften op het waslabel en gebruik een mild wasmiddel. In veel gevallen is een fijne was het beste voor jouw skibroek. Gebruik vooral geen wasverzachter, dit kan namelijk de waterbestendigheid van de skibroek voor heren beïnvloeden.

Heb je nog vragen over de skibroeken voor heren? Stel ze gerust aan onze klantenservice.