Skipulli voor heren

Zie jij jezelf al gaan over die besneeuwde bergtoppen? Hoe zorg je ervoor dat je het niet koud krijgt op de piste? Het 3-lagensysteem zorgt dat je tijdens elke gebeurtenis op temperatuur blijft. De skipulli voor heren is een belangrijk onderdeel van deze manier van kleden. Er zijn verschillende soorten skipulli’s.

Lees hier...

Producten 1-24 van 74

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 74

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De isolerende laag

Zowel tijdens het actief bezig zijn als tijdens het stilstaan of zitten, is het belangrijk dat je lichaam op temperatuur blijft. Het 3-lagensysteem geeft je handvatten om te bepalen in welke kleding jij de piste op gaat. De eerste laag bestaat uit thermokleding. Thermokleding voert transpiratievocht af naar de volgende laag en houdt je lichaam droog en warm. De tweede laag kan uit een skipulli bestaan. Deze tussenlaag heeft een isolerende functie en voert het transpiratievocht van de eerste laag verder af naar buiten toe. De derde laag heeft een beschermende functie tegen sneeuw, regen en wind. Als derde laag kun je een skijas dragen.

Materiaal en pasvorm

Om geen warmte te verliezen is het belangrijk dat de skipulli goed aansluit op het lichaam. Om te voorkomen dat sneeuw of wind in je nek kan komen, zijn skipulli’s voorzien van een hoge kraag. Een aantal skipulli’s hebben een korte ritssluiting, zodat je de pulli makkelijk aan en uit kan trekken. Ook kun de je rits openzetten als je wat ventilatie wilt.

Het materiaal waar een skipulli van gemaakt wordt dient vocht afdrijvende en sneldrogende eigenschappen te hebben. Fleece en stretch zijn veel gebruikte materialen. Deze materialen zitten comfortabel en bieden veel warmte. Een skipulli van katoen raden wij af. Katoen neemt vocht op maar voert dit niet af, waardoor de kleding nat blijft. Dit wordt zwaar en zorgt dat het lichaam snel af kan koelen. Katoen in combinatie met een kunststof is wel een mogelijkheid.

Fleece is zacht en warm. Een fleece skipulli is dan ook fijn om aan te trekken als het flink koud is. Is het wat warmer, dan raden wij je een dunnere skipulli aan.

Tips

Een alternatief voor een skipulli is een fleece of een sweater.

Iedere skipulli heeft een uitgebreide productomschrijving. Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.