Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Wintersport sweaters voor heren

Om wintersporten leuk te houden is het belangrijk dat je je lichaam goed beschermt tegen de kou. Door middel van het 3-lagensysteem kun je je gericht aankleden waardoor je op alle weersomstandigheden bent voorbereid. Naast de skipulli en de fleece is ook de sweater geschikt om te dragen als tweede laag. De sweater moet wel aan een aantal punten voldoen. Lees hier...

4 Artikel(en)

4 Artikel(en)

Eigenschappen

Het 3-lagensysteem is een goede houvast tijdens het aankleden voor een dag op de piste. Als eerste laag kun je een thermokleding dragen. Deze laag zorgt dat transpiratievocht wordt afgevoerd naar laag twee. De buitenste laag bestaat uit een skijas. Deze houdt sneeuw, wind, regen en kou buiten, maar is wel ademend en voert transpiratievocht af. Als tussenlaag kun je kiezen voor een skipulli of fleece maar ook een sweater is hier geschikt voor. Een sweater heeft een isolerende functie, deze houdt je lichaam op temperatuur en droog. Veel sweaters zijn gemaakt van merino wol. Merino wol kriebelt niet en blijft fris ruiken, ongeacht of je veel transpireert. De wol voert transpiratievocht snel af.

Naast Merino wol is polyester een geschikt materiaal. De belangrijkste eigenschappen van polyester zijn dat het transpiratievocht snel afvoert, een lichte stof is en dat het snel droogt. Deze eigenschappen maken sweaters van polyester dan ook erg geschikt om te dragen op wintersport.

Er zijn ook windstoppers. Dit zijn sweaters die winddicht zijn. De binnenvoering is zo gemaakt dat deze geen wind doorlaat. Transpiratievocht daarentegen wordt wel naar buiten toe afgevoerd. Een windstopper kan je ook als buitenste laag dragen op de iets minder koudere dagen.

Soorten

Er zijn diverse soorten sweaters. Sweaters verschillen in het al dan niet hebben van een rits, capuchon en kraag. Een sweater met een rits is handig als je soms wat ventilatie wenst. Door de rits open te ritsen krijg je wat verkoeling.

Tip

Niet alleen tijdens de wintersport is een sweater comfortabel, een sweater staat ook goed op een stoere jeans.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.