Thermosets voor heren

Op de wintersport is het belangrijk dat je warm blijft maar het niet extreem warm krijgt als je in beweging bent. Ook als je stilstaat of zit is het van belang dat je lichaam op de juiste temperatuur blijft. Trek een thermoset onder je skikleding aan en jij gaat goed voorbereid de piste op!

Lees meer...

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De onderlaag

Een thermoset bestaat uit een thermoshirt en een thermobroek en wordt als onderlaag gedragen. Op je ondergoed na zit thermokleding het meest dichtst op de huid. Het doel van thermokleding is het afvoeren van transpiratievocht en het op temperatuur houden van je lichaam. Dit gebeurt doordat er een isolerende luchtlaag ontstaat tussen je huid en de thermoset. Hoe dunner de stof van de thermokleding is en hoe strakker deze aansluit om je lichaam, hoe kleiner dit luchtlaagje is en hoe meer de focus ligt op het afvoeren van transpiratie. Hoe dikker de stof en hoe ruimer de set om je lichaam valt, hoe groter het laagje lucht en hoe meer de focus ligt op warmte. Trek tijdens de wintersport niet een te dikke thermoset aan, omdat je door het actief bewegen al warm wordt. Door je te kleden in lagen, krijg je het warm genoeg.

Over de onderlaag trek je een tweede laag aan, die kan bestaan uit een skipulli, fleece of sweater. Deze tweede laag heeft een isolerende werking, hij houdt warmte vast en voert transpiratie verder af naar de volgende laag. Over deze tweede laag trek je een skijas aan. Een skijas biedt bescherming tegen sneeuw, regen en wind.

Je onderlichaam heeft aan twee lagen voldoende. Trek over je thermobroek een skibroek aan en je lichaam blijft warm, droog en comfortabel aanvoelen.

Het materiaal

De meeste thermosets worden gemaakt van polyester of merinowol. Beide stoffen hebben als belangrijkste eigenschappen dat ze vocht goed afvoeren, licht van gewicht zijn en snel drogen. Bijkomend voordeel van polyester is dat het zijn vorm goed behoudt en van merinowol dat het niet kriebelt en lang fris blijft ruiken.

Verder zijn veel thermosets voorzien van stretch, wat zorgt voor een nog comfortabelere pasvorm. Ook platte naden verhogen het draagcomfort.

Tip

Om de kwaliteit en de eigenschappen van de thermoset te behouden is het belangrijk dat deze wordt gewassen volgens de wasvoorschriften. De instructies zijn terug te vinden op het label aan de binnenkant van de thermoset.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.