Kajakken voor beginners: wat neem je mee?

Welke kleding trek je aan, waar laat je je waardevolle spullen en moet je een zwemvest aan tijdens het kajakken? Vele vragen die een beginner zichzelf afvraagt als hij of zij voor het eerst op pad gaat met de kajak. Wat neem je mee én wat kan je beter thuislaten: wij hebben de antwoorden!

Vergeet je zwemvest niet!Vergeet je zwemvest niet!

 

Ook al kun je zwemmen, het is bij het kajakken aan te raden om een zwemvest te dragen. Je weet nooit wat voor weer je onderweg krijgt én het water misschien wat meer stroming krijgt. Mocht je in het water belanden, geeft het zwemvest je extra drijfvermogen. Baltic heeft zwemvesten in de collectie die speciaal voor actieve watersporten geschikt zijn. Het zwemvest Canoe is sneldrogend, heeft versterkte schouderbanden en heeft een groot insteek vak van mesh kwaliteit op de borst waar je bijvoorbeeld wat te drinken en eten in kunt bewaren.

Wist je dat Baltic ook speciale zwemvesten heeft voor kinderen in verschillende kleuren? Ideaal als je van plan bent om te gaan kajakken met je kinderen!

Welke kleding trek je aan tijdens het kajakken?Welke kleding trek je aan tijdens het kajakken?

Welke kleding trek je aan tijdens het kajakken?

Tijdens het kajakken kun je te maken krijgen met allerlei verschillende weersomstandigheden die ervoor zorgen dat het water wordt verwarmd of afkoelt. Waar je misschien snel geneigd bent je te kleden naar de buitentemperatuur, is dit bij kajakken anders, hier houd je namelijk rekening met de temperatuur van het water. Draag altijd laagjes, zodat je snel kan anticiperen op weersveranderingen. Doe ook altijd zonnebrand op, water reflecteert en ook al schijnt de zon misschien niet zo fel de kans op verbranding is nog altijd groot!

Tip van ons: thermoshirts zijn zeker een aanrader omdat ze sneldrogend en ademend zijn! Zo kun jij met gemak de hele dag op het water zijn.

Hoe houd ik mijn spullen droog?Hoe houd ik mijn spullen droog?

Hoe houd ik mijn spullen droog?

Je wilt natuurlijk niet te veel spullen meenemen tijdens het kajakken, maar je telefoon, sleutels en portemonnee zijn onmisbaar. Om dit makkelijk én droog mee te nemen bestaan er drybags. Het woord zegt het al, deze tas beschermt jouw spullen tegen water en zorgt dat de inhoud van de tas droog blijft. De tas is verkrijgbaar in verschillende liters afhankelijk van hoeveel spullen je meeneemt. Vaak is er in de kajak voldoende ruimte om de drybag een veilig plekje te geven en omdat het zo'n kleine tas is neemt het ook niet veel plek in beslag!